KLJUČAN DETALJ

‘Želim mu sve najgore’: Ubojica iz Mladenovca neće dobiti doživotnu kaznu, odvjetnik objasnio i zašto

Foto: RTS/Screenshot

‘Ako je on zaista učinio to što mu se pripisuje i ako se to utvrdi, onda je 20 godina maksimalna kazna. Pravo svih osuđenika je da podnesu molbu za raniji odlazak iz zatvora nakon izvršene dvije trećine kazne, ali to ne znači da će je sud odobriti’, poručio je odvjetnik

Javnost se već danima pita koja bi kazna mogla zadesiti dvojicu masovnih ubojica u Srbiji.

Poznato je da K.K. zbog svojih godina ne može u zatvor ni u popravni dom, a ne može biti ni kazneno gonjen jer je mlađi od 14 godina. Osumnjičeni za pokolj u selima kraj Mladenovca u trenutku pomahnitalog pohoda nije imao 21 godinu stoga mu se neće moći izreći najveća kazna od 40 godina ili pak doživotni zatvor, piše Kurir i prenosi izjavu beogradskog odvjetnika Veljka Delibašića.

“Za ovo kazneno djelo predviđena je kazna zatvora od najmanje 10, a najviše 20 godina. Sve otežavajuće okolnosti će sud uzeti u obzir i najvjerojatnije dosuditi najveću moguću kaznu”, smatra beogradski odvjetnik Veljko Delibašić, prenosi Kurir.

Dodaje da je imao 21 godinu, sigurno bi mu se primijenila doživotna kazna zatvora. Smatra i da javnost u ovom slučaju neće pretjerano utjecati na sudski proces.

“Ako je on zaista učinio to što mu se pripisuje i ako se to utvrdi, onda je 20 godina maksimalna kazna. Pravo svih osuđenika je da podnesu molbu za raniji odlazak iz zatvora nakon izvršene dvije trećine kazne, ali to ne znači da će je sud odobriti”, poručio je odvjetnik.

Odvjetnik se osvrnuo i na slučaj u beogradskoj osnovnoj školi.

“Ne bih nikad branio ta dva monstruma”, jasno je poručio pa dodao:

“Zadatak odvjetnika je da pomogne državnim tijelima da provedu postupak. Ja osobno ne bih branio niti jednog. Kodeks profesionalnosti nalaže da kad niste maksimalno spremni obavljati svoj posao, dužni ste odbiti takvo zastupanje. Prvi put u karijeri mi se događa da nemam apsolutno nikakvu dilemu oko toga bih li prihvatio da branim ta dva monstruma, budući da obojici želim sve najgore”, zaključio je, prenosi RTL Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari