ZIMSKO RAČUNANJE VREMENA: Upalite svjetla na vozilima, kazna je 300 kuna

Tijekom vikenda, u noći s 24. na 25. listopada 2015. godine započinje zimsko računanje vremena tako da se pomicanjem za jedan sat unatrag vrijeme u tri sata računa kao dva sata.

Policija podsjeća vozače da prema Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, u razdoblju zimskog računanja vremena na motornom vozilu za vrijeme vožnje danju moraju imati upaljena dnevna ili kratka svjetla. Isto tako, vozači bicikala od prvog sumraka do potpunog svanuća (noću), kao i u slučaju smanjene vidljivosti tijekom dana su obvezni na prednjoj strani bicikla imati upaljeno jedno svjetlo bijele boje te jedno crveno svjetlo na stražnjoj strani bicikla. Vozači mopeda i motocikala dužni su tijekom cijele godine danju imati upaljena kratka svjetla na vozilu.

Vozači koji ne budu poštovali navedene zakonske odredbe kaznit će se novčanom kaznom u iznosu 300 kuna.

Policija stoga apelira na vozače da tijekom vožnje na vozilu imaju upaljena svjetla, kako bi bili što uočljiviji drugim sudionicima u prometu.

Ova odredba se primjenjuje na vozače svih motornih vozila (osim na vozače mopeda i motocikala za koje važi tijekom cijele godine), do 27. ožujka 2016. godine kada će započeti ljetno računanje vremena.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari