PRVI TAKAV SLUČAJ

Zmija zalutala u srednju školu: Intervenirali i vatrogasci!

Photo: ILUSTRACIJA/Davor Puklavec/PIXSELL

Postojala je bojazan da u blizini može biti leglo tih gmazova, ali vatrogasci su pregledali područje i potvrdili da nema legla te da je zmija vjerojatno zalutala iz okolice, piše Net.hr.

Nedavno je osoblje Srednje strukovne škole Antuna Horata u Đakovu doživjelo neočekivanu situaciju kada su u jednoj od učionica na prvom katu zgrade pronašli zmiju. Ovo je bio prvi takav slučaj u povijesti škole, prenosi SiB.

Ravnatelj Mirko Ćurić izjavio je da su zmiju primijetile spremačice. Nakon toga, pozvali su vatrogasce iz DVD-a Đakovo. Po dolasku, vatrogasci su identificirali zmiju kao bjeloušku te utvrdili da nije opasna. Zmiju su stavili u kantu i vratili je u njezino prirodno stanište. Postojala je bojazan da u blizini može biti leglo tih gmazova, ali vatrogasci su pregledali područje i potvrdili da nema legla te da je zmija vjerojatno zalutala iz okolice.

Ovaj neobični događaj zabilježen je tijekom proljetnih, uskršnjih praznika, kada u školi nije bilo nastave ni učenika.

Ćurić je sugerirao da je zmija možda ušla u školu dan ranije tijekom radova na ugradnji dizala za potrebe učenika Ekonomske škole koji imaju invaliditet. Školska zgrada ima mnogo prozora i vrata, pa je moguće da je zmija pronašla put unutra tijekom tih radova.

Zapovjednik DVD-a Đakovo Ivan Klemen potvrdio je da su vatrogasci vratili zmiju u prirodu ispod ciglane, gdje je najmanja vjerojatnost da će je netko ponovno pronaći, piše SiB.hr

Iako su vatrogasci imali samo jednu intervenciju u 2024. godini, bilo je drugih slučajeva pojave zmija u ljudskim naseljima i okolici, što su potvrdile objave na društvenim mrežama.

Pitajući savjetnika Veterinarske stanice Đakovo, dr. vet. med. Antu Strmotića, o utjecaju rane pojave ljeta na zmije i njihove aktivnosti, saznalo se da visoke temperature aktiviraju zmije, potičući ih da izlaze iz svojih skrovišta. Posebna opreznost se preporučuje prilikom boravka u prirodi jer zmije tijekom sezone parenja mogu biti agresivne i skupljati se u većem broju na istim mjestima, pišeGlas Slavonije, a prenosi Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari