ŽURIO U „DEŽELU“: Slovenac „audijem“ hitao prema Rupi brzinom od 184 km/h

Ilustracija

Proteklog vikenda na prometnicama Policijske uprave primorsko-goranske zabilježene su 23 prometne nesreće u kojima su tri osobe teško ozlijeđene.

Što se tiče nepropisne brzine, izdvajamo 59-godišnjeg državljanina Slovenije koji je 15. siječnja u 14.18 sati na auto cesti A7 u smjeru Rupe upravljao osobnim vozilo marke Audi brzinom od 184 km/h na mjestu na kojem je ograničenje brzine od 100 km/h. Zbog počinjenog prekršaja naplaćena mu je novčana kazna te izrečena zabrana upravljanja vozilom „B“ kategorije na području Republike Hrvatske u trajanju od jednog mjeseca.

Teško je ozlijeđen 31-godišnji vozač koji u noći 16. siječnja oko 1.45 sati pod utjecajem alkohola upravljao osobnim vozilom te na području Dramlja udario u kameni zid i rasvjetni stup.

Istog dana ujutro, oko 8.10 sati na području Kastva teško je ozlijeđena 78-godišnja pješakinja koja je prelazila kolnik izvan obilježenog pješačkog prijelaza kada ju je oborilo osobno vozilo.

Također, u noći 17. siječnja oko 2.40 sati u Rijeci, u raskrižju ulica 1. maja, A. Manzonia i V. C. Emina dogodila se prometna nesreća u kojoj su sudjelovala dva osobna vozila i u kojoj je teško ozlijeđena 18-godišnja putnica iz jednog od vozila.

U istom razdoblju policija je zabilježila 356 prometnih prekršaja, od koji 56 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 43 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom te 27 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa.

Pijani za volanom

Najveća koncentracija alkohola od 3,51 g/kg izmjerena je 15. siječnja oko 21.10 sati 47-godišnjaku kojeg je policija zatekla u osobnom vozilu Opel astra na području Turnića, a zbog opasnosti da će nastaviti s činjenjem prekršaja priveden je i zadržan u službenim prostorijama policije.

Narednog dana, 52-godišnjem vozaču Volva, zaustavljenom oko 20.20 sati u Osječkoj ulici u Rijeci izmjerena je koncentracija alkohola od 2,26 g/kg a, a oko 21.50 sati na području Omišlja 34-godišnjem vozaču VW transportera izmjerena je koncentracija alkohola od 2,01 g/kg te je utvrđeno kako nije koristio sigurnosni pojas.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari