(FOTO) WOW! Pogledajte kako izgleda nova zgrada OŠ ”Jelenje-Dražice”

(FOTO) WOW! Pogledajte kako izgleda nova zgrada OŠ ”Jelenje-Dražice”

Foto: Mateo Levak/Riportal

Dobivanjem uporabne dozvole, 25. ožujka 2021. godine, završena je rekonstrukcija i dogradnja zgrade OŠ „Jelenje-Dražice“ i izgradnje školske sportske dvorane. S pripremom dokumentacije i gradnjom, projekt je trajao ukupno 5 godina.

Vrijednost projekta je 41 milijun kuna, a zajednički su ga financirali Primorsko-goranska županija s 60 % (24.600.000,00 kn) i Općina Jelenje s 40 % udjela (16.400.000,00 kn).

U kakvoj će novoj, suvremeno opremljenoj, zgradi mladi Dražičani pohađati nastavu, uvjerili su se župan Zlatko Komadina i načelnik Općine Jelenje-Dražice Robert Marčelja sa suradnicima.

UPRAVO SE ČITA

Foto: Mateo Levak/Riportal

Projektom je obuhvaćena potpuna rekonstrukcija i dogradnja zgrade škole u Dražicama. Kapacitet zgrade se proširio i sad obuhvaća 21 učionicu u odnosu na prvotnih 10. Sve učionice su opremljene najsuvremenijom opremom. Tu je i nova kuhinja također s novom opremom, blagovaonica, lift za učenike teže pokretljivosti i nova kotlovnica na pelete.

Više u VIDEOPRILOGU:

Dograđena je i jednodijelna školska sportska dvorana (prva dvorana u povijesti Dražica) na istočnom dijelu parcele sa zasebnim ulazom. Školska sportska dvorana toplom vezom povezana je sa zgradom škole. U prizemlju je smješten ulazni prostor, sanitarije, garderoba, spremište sportske rekvizite, kabinet te prostori kotlovnice i radiona domara. Na katu je mala dvorana sa svojim spremištem i veza prema hodniku škole te manji dio tribina za gledaoce.

Foto: Mateo Levak/Riportal
Foto: Mateo Levak/Riportal

Cjelokupnim zahvatom građevina škole povećala se za oko 2.800 m2 bruto.

Ovaj kapitalni projekt najveći je pojedinačni projekt školstva Primorsko-goranske županije u ovom mandatnom razdoblju, te predstavlja ne samo značajan doprinos unaprjeđenju i podizanju pedagoškog standarda osnovnoškolskog sustava odgoja i obrazovanja na području Općine Jelenje, već osim školskih potreba zadovoljava i potrebe lokalnog stanovništva i lokalnog sporta. Potpunom rekonstrukcijom i dogradnjom škole ne samo da su prostori postali funkcionalniji i energetski učinkovitiji već je obuhvat radova bio toliki da se može smatrati da je izgrađena popuno nova osnovna škola u Dražicama.

Foto: Mateo Levak/Riportal
Foto: Mateo Levak/Riportal

Projektnu dokumentaciju izradila je tvrtka STUDIO RECHNER d.o.o. iz Rijeke. Izvođač radova bila je tvrtka GP KRK d.d. koja je sve ugovorene radove završila šest mjeseci prije ugovorenog roka. Usluge stručnog nadzora nad izvođenjem radova izvršavala je tvrtka AG-PROJEKT d.o.o. Kostrena.

Ovih dana očekuje se dobivanje rješenja Ministarstva znanosti i obrazovanja o početku rada škole budući je povjerenstvu za utvrđivanje ispunjavanja uvjeta dostavljena sva potrebna dokumentacija.

Foto: Mateo Levak/Riportal
Foto: Mateo Levak/Riportal

Podsjetimo, Osnovna škola Jelenje-Dražice je do sada radila na dvije lokacije – u Jelenju i Dražicama. Broji ukupno 373 učenika. Ukoliko epidemiološka situacija dopusti, otvorenje škole planirano je nakon proljetnih praznika, 12. travnja.

Foto: Mateo Levak/Riportal
Foto: Mateo Levak/Riportal
Foto: Mateo Levak/Riportal

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.

Komentari