PUKLA LJUBAV

NISU NI DOČEKALI IZBORE: Ova je koalicija “pukla”za manje od tjedan dana!

Nakon što su stranke stranke PAMETNO, FOKUS i UNIJA KVARNERA potpisale koalicijski sporazum, 8. lipnja je uslijedilo i službeno predstavljanje koalicije u Rijeci. Tada je objavljeno i da će nositelj liste u osmoj izbornoj jedinici biti čelnik Unije Kvarnera, Marko Boras Mandić.

Zadovoljan postignutim dogovorom, tim se povodom na službenoj Facebook stranici stranke “Unija Kvarnera” oglasio Marko Boras Mandić:

“Postoje dvije opcije. Prva je stajati na mjestu i uporno birati krive politike. Druga je krenuti naprijed i birati ljude koji su se dokazali u poslu, društvu, u politici. Ova koalicija snažna je poruka biračima da sada postoji izbor te da svi imamo priliku izaći na izbore i birati ljude i stranke koje ovom društvu mogu dati nove vrijednosti. U Uniji Kvarnera zadovoljni smo da imamo partnere s kojima možemo graditi drugačije društvo, moderno i progresivno“ – napisao je prije tjedan dana Boras Mandić.

Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Još jučer su u Zagrebu zajedno predstavljali program koalicije stranaka Pametno, FOKUS, Nezavisna lista Zagreb i Unija Kvarnera.

A danas… obrat!

Međutim, danas je uslijedio obrat. Nakon anketa koje su pokazale da s jedne strane Pametno i Fokus s Unijom Kvarnera, a s druge Stranka s imenom i prezimenom Dalije Orešković, odvojeno ne mogu računati na saborske mandate, u tjednu koji je za nama krenulo se u pregovore oko zajedničkog izlaska na izbore.

Ulaskom u koaliciju Stranke s imenom i prezimenom, Unija Kvarnera ispala

I tu počinju problemi. Navodno se upravo Dalija Orešković usprotivila mogućnosti da Marko Boras Mandić i dalje bude nositelj liste u osmoj izbornoj jedinici, a što je prije tjedan dana javno objavljeno. Boras Mandiću je tako doznajemo ponuđeno drugo mjesto na listi, a budući da on to nije prihvatio, danas je došlo do raskida koalicijskog ugovora sa Unijom Kvarnera.
Stranke Pametno, Fokus, te Stranka s imenom i prezimenom tako svoj put nastavljaju zajedno, dok će stranka dožupana Marka Borasa Mandića, na izbore ili izaći samostalno ili će tražiti novog partnera.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari