PUKLA LJUBAV

NISU NI DOČEKALI IZBORE: Ova je koalicija “pukla”za manje od tjedan dana!

Idi na originalni članak

Nakon što su stranke stranke PAMETNO, FOKUS i UNIJA KVARNERA potpisale koalicijski sporazum, 8. lipnja je uslijedilo i službeno predstavljanje koalicije u Rijeci. Tada je objavljeno i da će nositelj liste u osmoj izbornoj jedinici biti čelnik Unije Kvarnera, Marko Boras Mandić.

Oglas

Zadovoljan postignutim dogovorom, tim se povodom na službenoj Facebook stranici stranke “Unija Kvarnera” oglasio Marko Boras Mandić:

“Postoje dvije opcije. Prva je stajati na mjestu i uporno birati krive politike. Druga je krenuti naprijed i birati ljude koji su se dokazali u poslu, društvu, u politici. Ova koalicija snažna je poruka biračima da sada postoji izbor te da svi imamo priliku izaći na izbore i birati ljude i stranke koje ovom društvu mogu dati nove vrijednosti. U Uniji Kvarnera zadovoljni smo da imamo partnere s kojima možemo graditi drugačije društvo, moderno i progresivno“ – napisao je prije tjedan dana Boras Mandić.

Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Još jučer su u Zagrebu zajedno predstavljali program koalicije stranaka Pametno, FOKUS, Nezavisna lista Zagreb i Unija Kvarnera.

A danas… obrat!

Međutim, danas je uslijedio obrat. Nakon anketa koje su pokazale da s jedne strane Pametno i Fokus s Unijom Kvarnera, a s druge Stranka s imenom i prezimenom Dalije Orešković, odvojeno ne mogu računati na saborske mandate, u tjednu koji je za nama krenulo se u pregovore oko zajedničkog izlaska na izbore.

Ulaskom u koaliciju Stranke s imenom i prezimenom, Unija Kvarnera ispala

I tu počinju problemi. Navodno se upravo Dalija Orešković usprotivila mogućnosti da Marko Boras Mandić i dalje bude nositelj liste u osmoj izbornoj jedinici, a što je prije tjedan dana javno objavljeno. Boras Mandiću je tako doznajemo ponuđeno drugo mjesto na listi, a budući da on to nije prihvatio, danas je došlo do raskida koalicijskog ugovora sa Unijom Kvarnera.
Stranke Pametno, Fokus, te Stranka s imenom i prezimenom tako svoj put nastavljaju zajedno, dok će stranka dožupana Marka Borasa Mandića, na izbore ili izaći samostalno ili će tražiti novog partnera.

Exit mobile version