Kolumna | (KOLUMNA) BEZ PUDERA: Istina ili mit?! Muško-ženska prijateljstva – kakva su vaša iskustva?

Muško-žensko prijateljstvo je i kada ti njemu kažeš neka nasloni glavu na tvoje cice na plaži i opali selfie pa šibne frendovima u grupu na Viber kada ga pitaju šta sada radi

Lijep je dan, u Rijeci ne pada kiša. Dapače, vruće je. Pogled puca na prekrasna zdanja Lidla, Konzuma, Inine pumpe i sve škurinjske prekrasnoće koje su nekad bile zelenilo.

Ja: „Teretana ti se skroz isplatila. Okreni se. Leđa ti izgledaju odlično“.

On: „Istina. A pogledaj malo taj svoj jelly belly. I vidi si ruke (popraćeno salvom smijeha). Moraš počet vježbati, daj“.

Ja: „Hoću. U rujnu“ (za one koji me ne znaju počinjem vježbati ili u rujnu ili nakon Tri kralja. Ako ne počnem tad, velika je mogućnost da uopće neću. Rujan je prošao, ja još uvijek počinjem).

Na prvu, ovakvi razgovori nisu ništa posebno. Kad malo bolje pogledam ipak jesu.

To što njemu leđa dobro izgledaju nema nikakvu seksualnu konotaciju. Čovjek vježba i posljednjih godinu dana rezultati se full vide.

Ja ne vježbam nego sjedim na kauču i jedem slatko. Godinu dana nakon toga, rezultati se vide još više nego njegovi.

Ja s njim ne flertujem. On me ne želi uvrijediti nego samo ističe očito.

Muško-žensko prijateljstvo. Jedna od rijetkih, ali predivnih pojava u životu. Recimo, on je osoba koja je u svim mojim tekstovima prepoznala tko je bio inspiracija za priču ili što se dogodilo da me ponukalo na takvo razmišljanje. Sebe nije prepoznao niti jednom. Zaslužio je prepoznati se.

Mi smo zanimljiv „par“. Ima koju godinu manje od mene što je vjerojatno i razlog zašto smo zanimljivi. On je duh novih generacija puno zreliji od svojih vršnjaka (a nerijetko i onih dosta starijih), a ja sam poput starije tetke koja nudi relativno dobre savjete. Naljutim ga tu i tamo, ali mi oprosti.

Žene su puno kompliciranija bića od muškaraca. Ne otkrivam toplu vodu, samo kažem da i kad se o prijateljstvima radi to je istina. Nisam osoba od puno prijatelja. Poznanika imam dosta, dobrih poznanika također, ali prijatelji…. Najbolnija tema mog života. Ne slažem se s onim stereotipima da ženske prijateljice jedna drugu jedva čekaju ogovarati, oteti dečka/muža i sl, nikako. No, nitko me u životu nije povrijedio toliko kao što su to učinile žene. Žene koje su mi trebale biti prijateljice. Oprezna sam koga nazvati prijateljem. Jednu do dvije osobe. Možda.

Muško-ženska prijateljstva još jedna je od tema oko koje se lome koplja. Mogu li postojati? Mogu.

Priznajem, bila sam dio nekih odnosa za koja sam žarko željela da budu prijateljstva i s druge strane nema nikakvih intencija/želja/osjećaja pa se pokazalo krivo. To je kvaka i to je problem.

Naravno da je seks uvijek baza dobre zafrkancije, ali kada se seksualnost makne na stranu, otvara se niz drugih mogućnosti i tema. Provođenja vremena u razgovoru o ničem, u razgovoru o važnim životnim pitanjima poput: „Dao sam psu bolognese i napravio je kaos u susjedovom autu. Sad znam da se psu ne daju bolognese“, „Trebam dobit stvari i lice mi je opet bojno polje. Šta da radim s ovim topom na lijevom obrazu?“ ili o stvarnim problemima koje samo trebaš nekome reći i znati da će ih poslušati, čak i ako nema neko dobro rješenje.

O greškama koje radiš, a netko ti se ne libi reći u lice da su greške i s njima se ne slaže, koliko god primamljive tebi izgledale.

On ti može reći da izgledaš dobro, dapače, izgledaš odlično. Isto tako, reći će da si danas totalna „koma“: Osim kad si psihički zapela u „komi“. Tada će samo poslušati što se dogodilo i pokušati te oraspoložiti.

Ti ćeš njemu reći neka nasloni glavu na tvoje cice na plaži i opali selfie u dekolteu pa šibne frendovima u grupu na Viber kada ga pitaju šta sada radi.

Ponekad se stvarno začudiš kako su se odnosi s nekim ljudima razvili i sazreli u nešto skroz neočekivano.

Imala sam burno razdoblje u životu. Svašta se događalo i trebalo je to preživjeti. Posljednjih godinu ili dvije mog života, trebalo je izdržati uz mene.

Kralj si.

I nastavi s gymom. Leđa ti stvarno dobro izgledaju, a čak i ramena već na nešto liče…

Bez pudera by Kira Nerys

Pročitajte i ostale kolumne (Bez pudera)

Bez pudera – PREVARA

Bez pudera – SEKS ILI POLJUBAC

Bez pudera – NAOČALE I KONJSKI REP

Bez pudera – TRIDESETE

Bez pudera – “AKO” PAROVI

Bez pudera – MUŠKARCI OD A DO Ž

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari