'STANJE NACIJE'

Video | POSAO IZ SNOVA Viša razina uhljebizma – spavaj na poslu i zaradi 10000 eura!

‘Što se tiče vijesti iz života i rada u državnim institucijama, evo jednog poučnog primjera’, započeo je svoj satirični komentar Zoran Šprajc u RTL-ovu ‘Stanju nacije’

“Jutarnji list” donosi kako je jedan uhljeb u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade, stare, žene, djecu i socijalnu politiku nagrađen s 10.000 eura zbog toga što godinama nije radio.

Toliko mu je naime presudio sud nakon što je uhljeb tužio Ministarstvo jer mu nisu dali ništa raditi. U tužbi je naveo da je bio šikaniran. Čak je i snimljen kako spava na radnom mjestu, što su suci osobito cijenili kao dokaz šikaniranja.

Inače, riječ je o sindikalnom povjereniku, a to je u državnoj upravi i javnim poduzećima viša razina uhljeba do koje se dolazi samo upornim višegodišnjim neradom. Koliko smo mi u tome otišli naprijed govori i usporedba s Crnom Gorom.

Naime, ondje je pobjednica svjetskog prvenstva u ležanju za tri mjeseca nerada i ležanja dobila 1000 eura. A evo naš čovjek samo malo zadrijema na radnom mjestu i dobije 10.000 eura u javnom sektoru. Molim sutkinju da se javi u Stanje nacije, i mi bi malo na skijanje… ovaj, bolovanje.”, kaže Zoran Šprajc u ‘Stanju nacije’, piše Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari