'STANJE NACIJE'

Kolumna | Šprajc zaprijetio Talijanima zbog prošeka: ‘Samo vi izazivajte, uzet ćemo vam i Ferrari!’

Screenshot RTL

Bitka za hrvatsku neovisnost i dalje traje, komentira Zoran Šprajc u RTL-ovu Stanju nacije

“Nakon Srba koji su nam htjeli uzeti kupus hrvatskoj suverenosti i samostalnosti, već duže vrijeme prijete Talijani koji nam žele uzeti Prošek.

Htjeli su i Istru al sad je već daj šta daš. Jer je Prošek kao sličan talijanskom Proseccu. A niđe veze. Jedno je sirupasto, slatko, desertno, a drugo pjenušavo, suho i aperitivno vino.

Zajedno već godinama razbuktavaju strasti europskih političara.

Petra Pranjić, enologinja: “Razlika između prošeka i prosecca je ogromna, od same proizvodnje, sorata… ogromna je razlika između ta dva pojma.”

Za Talijane je stvar jasna: ime je preslično i to stvara pomutnju kod kupaca. A guverner regije Veneto odakle dolazi prosecco i glera, sorta grožđa od koje se pjenušavo vino proizvodi, hrvatske napore za zaštitu je ocijenio sramotnima.

To je kao da nam žele uzeti Ferrari – poručio je. Pa okej, samo vi izazivajte, uzet ćemo i Ferrari, pa ćemo od njega napraviti… štajaznam Robo Ferrari. Koji će naravno napraviti Mate Rimac. Ako će mu netko dat pare da ne napravi.”, komentira Zoran Šprajc u RTL-ovu ‘Stanju nacije’.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari