KOMENTAR ZORANA ŠPRAJCA

Kolumna |‘STANJE NACIJE’ Šprajc razotkrio pravo značenje poreza na nekretnine: ‘To je gruba riječ’

Idi na originalni članak

Nije to porez na nekretnine, porez je gruba riječ, nego doprinos domovini, kaže Zoran Šprajc u svom komentaru u prvoje emisji nove sezone satiričnog politčkog showa Stanje nacije. Više u video prilogu!

Oglas

Kako to odmah bolje zvuči, onako plemenito, domoljubno, nježno. Odmah ti srce zatitra kad čuješ da treba platiti doprinos domovini a ne tamo neki namet, ili nedajbože danak.

Ne, ne kad čuješ da je to doprinos domovini odmah ti himna u glavi zasvira, suze radosnice poteku, kad ideš u poreznu upravu najradije bi se zastavom ogrnuo koliko ti je lijepo domovini dati doprinos. Tako to valjda izgleda u glavi g. Primorca ali izgleda da on porez tj. pardon doprinos domovini rijetko plaća. Jer da ga plaća onda bi znao da građani doprinos domovini daju i kad kupuju – gaće.

Doprinos domovini na gaće je 25 posto. Doprinos domovini na plaće je između 20 i 30 posto. Tako da od plaće taman ostane za gaće. Građani poseban doprinos domovini daju i po litri goriva, po gutljaju kave ili rakije…

Doprinos domovini plaća se i Hrvatskim šumama, vodama, rijekama i jezerima, turističkim zajednicama, doprinos domovini plaćamo i gradovima, općinama, županijama. Naša su domovinska srca već toliko razgaljena od plaćanja doprinosa domovini da su mnogi potražili drugu domovinu, kaže Šprajc u Stanju nacije.

Cijelu epizodu možete pogledati na platformi Voyo, piše Danas.hr.

Exit mobile version