DIREKT IZVOZNI PROIZVOD

Šprajc u formi nakon ljetne pauze: Merkel, Škoro, Marić, jahta i kapela u Betlehemu teme komentara!

Foto: Screenshot/ RTL Direkt

“Stradalima u potresu još samo dragi Bog može pomoći. A zahvaljujući Vladi, bliže Bogu nikad neće biti”, rekao je Šprajc. 

A ovo je Direkt aus Zagreb. Poštovani gledatelji dobra vam večer, evo nas ponovno s vama, nakon tri tjedna RTL Direkt je opet u hrvatskom eteru, a kako ste upravo vidjeli ne samo u hrvatskom. Po uzoru na našu emisiju, kolege na njemačkom RTL također su počeli s emitiranjem svog RTL Direkta, također u 22:15, tako da smo evo postali hrvatski izvozni proizvod, pišu Vijesti.hr.

Moj dvojnik vidjeli ste zove se Jan Hofer, ali za razliku od mene pristojan gospodin i ugledan njemački tv voditelj.

Drugačije su i teme kojima se bave naši njemački kolege. Eto recimo glavna tema u njihovoj prvoj emisiji bila je rasprava o tome trebaju li se cijepiti djeca starija od 12 godina. Kod nas se još uvijek raspravlja trebaju li se cijepiti stariji od 80 godina, i to je otprilike i razlika s kojom Hrvatska i inače u svemu drugome zaostaje za Njemačkom – oko 68 godina.

Njemačke kolege prošlog tjedna imale su i važnu vijest da se Angela Merkel više neće kandidirati za njemačku kancelarku što je kako je sama Merkel rekla, prvi puta od 1947. da se aktualni kancelar neće ponovno kandidirati. Kod nas je stvar i po tom pitanju potpuno drugačija. U Hrvatskoj se prvi put od 1947. nema tko kandidirati za premijera osim aktualnog premijera.

Miroslav Škoro u kojega smo polagali mnogo nade kao budućeg premijera, nakon što je nekoliko puta podnio ostavku na mjesto predsjednika Domovinskog pokreta sad je skroz izašao iz Domovinskog pokreta, a s obzirom da je on osnivač Domovinskog pokreta Škoro je time defakto izašao iz samog sebe, što bi narod rekao „čovjek je van sebe“.

Ali Domovinskom pokretu Škoro je ionako već dao ono najbolje od sebe: svoje vino i svoje božićne pjesme. Doduše nije dao nego im je prodao, pa kad im je sve dao i prodao vratio se tamo odakle je i došao – u HDZ.

Objavljene su fotografije gdje Škoro na privatnom slavlju jednog HDZ-ovca grli i ljubi ruke drugog HDZ-ovca to jest HDZ-ovkinje. Pa se danas svi obrušili na Škoru što nakon svega ljubi ruke HDZ-u, ali valja reći da su i oni koji napadaju Škoru što ljubi ruke HDZ-u, svojedobno također ljubili HDZ i to u dio tijela nešto niže od ruku.

A zbog prijateljskih fotografija ovih se dana na meti javnosti našao i ministar financija Zdravko Marić. Napali ga što je viđen na jahti svog bogatog prijatelja nakon što je već viđen na ramenima drugog bogatog prijatelja. Prozivaju ga za sukob interesa premda znamo da među pravim prijateljima ne može biti sukoba, nego samo interesa a pogotovo ne može biti sukoba ako ti je prijatelj ministar financija. Pa se svi mi koji prozivamo ministra zbog prijatelja koji imaju jahte, moramo zapitati zašto mi nemamo takve prijatelje i kakvi su nam to prijatelji koje imamo a nemaju jahte.

Jedino gdje ovih dana ničeg novog nije bilo otkako nas na ekranu nije bilo, je obnova Zagreba. Sve što je bilo srušeno ostalo je srušeno, svi koji su ostali bez krova i doma i dalje su bez krova i doma. Ali ne može se reći da se po tom pitanju ništa ne radi. Pola milijuna eura hrvatska Vlada je donirala za gradnju hrvatske kapele u Betlehemu, gdje će svi koji su stradali u potresu bez obzira na vrstu oštećenja imati priliku moliti za rješenja o gradnji, rušenju ili popravku. I to što bi se reklo u prvom redu, odmah Bogu ispod nogu, na najprestižnijoj zemljišnoj čestici na svijetu, Svetoj Zemlji.

Jer su u hrvatskoj Vladi svjesni da Zagrepčanima i ostalima stradalima u potresu još samo dragi Bog može pomoći. A zahvaljujući Vladi, bliže Bogu nikad neće biti.

Amen.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views