MISLILI SU NA SVAKGA

U Kostreni nabavili zaštitne maske i rukavice za sve mještane

FOTO: Općina Kostrena

Zaštitne maskice i rukavice trenutno su među najtraženijim proizvodima na tržištu. Nema ih dovoljno, dostava se dugo čeka jer prioritet s razlogom imaju isporuke namijenjene medicinskom osoblju i drugim osobama koje su obavljanjem svojih poslova posebno izložene opasnosti od zaraze. Unatoč tome, Općina Kostrena je za sva kostrenska kućanstva uspjela osigurala dovoljne količine

S ciljem zaštite mještana i održavanja pozitivne epidemiološke situacije na području Kostrene, Općina Kostrena je osigurala 5,5 tisuća zaštitnih maskica i 9 tisuća pari zaštitnih rukavica. Svako kućanstvo dobit će po 3 zaštitne maskice i 5 pari zaštitnih rukavica zapakiranih u posebnu vrećicu.

Podjelu po kućanstvima vršit će vrijedni volonteri Civilne zaštite Općine Kostrena kako mještani ne bi napuštali svoje domove i izlagali se nepotrebnom riziku. Označeni prslucima s obilježjima civilne zaštite i uz adekvatnu zaštitnu opremu, obići će tijekom subote i nedjelje (18. i 19. 4.), u vremenu između 10 i 17 sati sva kostrenska kućanstva prema popisu koji se koristi kod podjele općinskog lista Naša Kostrena.

Volonteri će pozvoniti na vrata i s propisane distance sačekati da netko od članova kućanstva preuzme zaštitnu opremu. Kućanstva koja ne preuzmu paket zaštitne opreme, volonteri će ponovno obići u utorak i srijedu (21. i 22. 4.), a ne dobiju li zaštitnu opremu ni tijekom ponovnog obilaska, moći će ju zatražiti na e-mail zrinka.vukusic@kostrena.hr  ili na broj telefona 051/ 209 062, radnim danom od 8 do 16 sati.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari