Otvoren je natječaj Plesnog zbirkusa: Traže se umjetnici koji stvaraju programe za djecu

FOTO: Vijeće Mladih Benčić

Plesni zbirkus je pilot program suvremenog plesa i novog cirkusa za djecu

Pozivaju se umjetnici s područja suvremenog plesa i pokreta, novog cirkusa i kazališta te posebno oni interdisciplinarne, koji stvaraju programe za djecu da se prijave na natječaj Prostora Plus i Vijeća mladih Benčić za sudjelovanje u programu dječje manifestacije Plesnog zbirkusa, koji će se održati u periodu od 26.4. do 10.5.2020. u Rijeci. Prijave izvedbi i radionica se zaprimaju do 13.3.2020., na email plesnizbirkus@gmail.com.

Prijaviti se može izvedba suvremenog plesa, novog cirkusa, kazališta ili interdisciplinarnu izvedbu za djecu, radionica za djecu s područja suvremenog plesa i pokreta, kazališta, glazbe te interdisciplinarne radionice za djecu te kombinacija izvedbe i radionice.

„Zanimaju nas predstave koje su zabavne i poučne, koje govore o djeci, prijateljstvu, zajedništvu i različitosti, ekologiji i zaštiti okoliša i sličnim temama. Važno je da u njima nema nasilja niti diskriminacije. Poželjne su interdisciplinarne predstave (kazalište, lutkarstvo, glazba, suvremeni ples i pokret, novocirkuske vještine itd.) te one koje kombiniraju različite vještine (npr. suvremenog plesa, novog cirkusa, mime, kazališta) te one koje su interaktivne, odnosno u njima može sudjelovati i publika, a primjerene su i djeci i odraslima. Posebno pozivamo umjetnike/ce koji/e su u mogućnosti izvesti predstavu na otvorenom i one koje su primjerene za izvedbu u školi“, poručuju organizatori.

Prijave se zaprimaju do 13.3.2020., na email plesnizbirkus@gmail.com, a što je sve potrebno za prijavu možete pogledati OVDJE.

Plesni zbirkus je pilot program suvremenog plesa i novog cirkusa za djecu kojem je intencija u Rijeku dovesti domaće i inozemne predstave suvremenog plesa, novog cirkusa i kazališta za djecu te dramske radionice, radionice suvremenog plesa i pokreta te novocirkuskih vještina za djecu i mlade. Plesni zbirkus je program koji djecu uključuje u samu organizaciju kulturnog programa čime djeca direktno oblikuju program i, u suradnji sa stručnim edukatorima/cama, selektiraju predstave i radionice za djecu. Osim toga, upoznaju se (i sudjeluju u odlučivanju) i s drugim bitnim elementima organizacije kulturnog događanja.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari