Predstavom “Tako je (ako vam se tako čini)“ započeo jubilarni, 25. međunarodni festival malih scena

Idi na originalni članak

Predstavom „Tako je (ako vam se tako čini)“ Jugoslovenskog dramskog pozorišta iz Beograda sinoć je u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku otvoren jubilarni, 25. međunarodni festival malih scena.

Oglas

Festival kojeg organiziraju HKD Teatar Međunarodni festival malih scena i Grad Rijeka, otvorio je gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, a pozdravne riječi publici uputio je i umjetnički direktor Festivala Nenad Šegvić.

Gradonačelnik Obersnel je kazao kako je tijekom 25 godina Festival malih scena izrastao u prepoznatljiva kulturna manifestacija, koja je ugostila brojne kazališne kuće iz gotovo cijele Europe pa i s drugog kontinenta.

Nenad Šegvić, umjetnički direktor Festivala prisjetio se početaka Festivala i prvog selektora, jednog od inicijatora Dalibora Foretića, a odana je i počast preminulom velikanu hrvatskog teatra Georgiju Paru.

Festival je otvorila predstava Jugoslovenskog dramskog pozorišta iz Beograda, „Tako je (ako vam se tako čini)“, prema tekstu Luigija Pirandella, u režiji i adaptaciji Jagoša Markovića.

Prije početka Festivala u Galeriji Kortil otvorena je izložba kazališnih plakata Borisa Bućana, koja se može razgledati do kraja Festivala.

U konkurenciji ovogodišnjeg Festivala osam je kazališnih predstava kazališta iz Hrvatske, Srbije, Italije, Austrije i Rusije koje je selektirao kazališni kritičar Bojan Munjin. Predstave će se izvoditi u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku, Hrvatskom narodnom kazalištu Ivana pl. Zajca te dvorani Filodrammaticae.

Večeras slijedi predstava “ijepi dani u Aranjuezu” Petera Handkea u režiji Igora Pisona i izvedbi Slovenskog stalnog gledališča iz Trsta u dvorani Filodrammaticae.

Više o programu na web stranici Festivala.

Umjetnički voditelj Festivala Nenad Šegvić i gradonačelnik Vojko Obersnel
Tako je ( ako vam se tako čini)
Galerija Kortil, Boris Bućan: Kazališni plakat
Izložba kazališnih plakata 4.- 11. 5. Galerija Kortil
Otvorenje izložbe Boris Bućan: Kazališni plakat

Exit mobile version