Predstavom “Tako je (ako vam se tako čini)“ započeo jubilarni, 25. međunarodni festival malih scena

Predstavom „Tako je (ako vam se tako čini)“ Jugoslovenskog dramskog pozorišta iz Beograda sinoć je u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku otvoren jubilarni, 25. međunarodni festival malih scena.

Festival kojeg organiziraju HKD Teatar Međunarodni festival malih scena i Grad Rijeka, otvorio je gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, a pozdravne riječi publici uputio je i umjetnički direktor Festivala Nenad Šegvić.

Gradonačelnik Obersnel je kazao kako je tijekom 25 godina Festival malih scena izrastao u prepoznatljiva kulturna manifestacija, koja je ugostila brojne kazališne kuće iz gotovo cijele Europe pa i s drugog kontinenta.

Nenad Šegvić, umjetnički direktor Festivala prisjetio se početaka Festivala i prvog selektora, jednog od inicijatora Dalibora Foretića, a odana je i počast preminulom velikanu hrvatskog teatra Georgiju Paru.

Festival je otvorila predstava Jugoslovenskog dramskog pozorišta iz Beograda, „Tako je (ako vam se tako čini)“, prema tekstu Luigija Pirandella, u režiji i adaptaciji Jagoša Markovića.

Prije početka Festivala u Galeriji Kortil otvorena je izložba kazališnih plakata Borisa Bućana, koja se može razgledati do kraja Festivala.

U konkurenciji ovogodišnjeg Festivala osam je kazališnih predstava kazališta iz Hrvatske, Srbije, Italije, Austrije i Rusije koje je selektirao kazališni kritičar Bojan Munjin. Predstave će se izvoditi u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku, Hrvatskom narodnom kazalištu Ivana pl. Zajca te dvorani Filodrammaticae.

Večeras slijedi predstava “ijepi dani u Aranjuezu” Petera Handkea u režiji Igora Pisona i izvedbi Slovenskog stalnog gledališča iz Trsta u dvorani Filodrammaticae.

Više o programu na web stranici Festivala.

Umjetnički voditelj Festivala Nenad Šegvić i gradonačelnik Vojko Obersnel
Tako je ( ako vam se tako čini)
Galerija Kortil, Boris Bućan: Kazališni plakat
Izložba kazališnih plakata 4.- 11. 5. Galerija Kortil
Otvorenje izložbe Boris Bućan: Kazališni plakat

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views