U SUBOTU U OPATIJI Stefan Milenkovich i Zagrebački solisti na svečanom koncertu povodom 25. godišnjice Hrvatsko-američkog društva

Svečani koncert „Izazovi života“ počet će u subotu 28. listopada u 20 sati u centru Gervais u Opatiji

Svečani koncert povodom 25. godišnjice Hrvatsko-američkog društva ima za cilj, osim obilježivanja godišnjice, iskazati potporu ranjivim skupinama mladih bez odgovarajuće roditeljske skrbi kroz posebne oblike iskustvenog učenja po Outward Bound metodologiji koja ih osnažuje da izgrade ustrajnost, razumno samoodricanje, zajedništvo i povjerenje u svoje sposobnosti za karakteran, samostalan i samosvojan život.

Opatijski koncert održava se u sklopu Koncertnog triptiha u tri grada: Zagrebu, Varaždinu i Opatiji, s poznatim djelima tri iznimna skladatelja: Mendelssohna, Sarasatea i Paganinija, kroz nastup violinskog virtouza Stefana Milenkovicha (SAD) i eminentnih Zagrebačkih solista.

Stefan Milenkovich je započeo svoju karijeru veoma rano, nastupivši prvi put uz orkestar kao šestogodišnjak. U dobi od deset godina svirao je na Božićnom koncertu u Washingtonu, SAD, za tadašnjeg američkog predsednika Ronalda Reagana. Kao četrnaestogodišnjak svirao je za Papu Ivana Pavla II, dok je u dobi od samo šesnaest godina nastupio na svom tisućitom koncertu. Do svoje sedamnaeste godine bio je pobjednik ili finalist na prestižnim međunarodnim violinskim natjecanjima diljem svijeta. Duboko privržen međunarodnim humanitarnim akcijama Stefan je 2002. primio je nagradu za humanitarne aktivnosti Lifting up the World With Oneness Heart, koju mu je osobno uručio guru Sri Chinmoy. Sudjelovao je također i u brojnim gala koncertima pod pokroviteljstvom UNESCO-a u Parizu, uz umjetnike poput Placida Dominga, Lorina Maazela, Alexis Weissenberg i Yehudi Menuhina.

Ansambl Zagrebačkih solista osnovan je 1953. godine, pod umjetničkim vodstvom glasovitoga violončelista Antonija Janigra. Tijekom više od šest desetljeća – pod umjetničkom palicom jednako znamenitih koncertmajstora, poput Dragutina Hrdjoka, Tonka Ninića, Anđelka Krpana i Borivoja Martinića-Jerčića – Zagrebački solisti odražavaju kvalitetu muziciranja na zavidnoj razini, a koju redovito prezentiraju i na prestižnim svjetskim koncertnim pozornicama. Od 2012. godine Ansambl nastupa uz glasovitoga violinista Sretena Krstića kao svojega koncertmajstora, a ujedno i koncertmajstora Münchenske filharmonije. Do sada su Zagrebački solisti održali preko 3500 koncerata na svim kontinentima, u najvećim svjetskim centrima i najslavnijim koncertnim dvoranama kao što su Musikverein (Beč), Concertgebouw (Amsterdam), Royal Festival Hall (London), Berlin Philharmonic Hall, Tchaikowski Hall (Moskva), Santa Cecilia (Rim), Carnegie Hall (New York), Opera House (Sydney), Victoria Hall (Ženeva), Teatro Real (Madrid), Teatro Colon (Buenos Aires), itd.

Svečani koncert povodom 25. godišnjice Hrvatsko-američkog društva
IZAZOVI ŽIVOTA
Stefan Milenkovich, violina & Zagrebački solisti
Subota, 28. listopada 2017. u 20 sati / Centar Gervais, Opatija

Organizator: Hrvatsko-američko društvo
Cijena ulaznice: 140,00 kn (parter) / 80,00 kn (balkon)

Ulaznice možete kupiti u Opatiji na Ljetnoj pozornici (Zert bb) radnim danom od 8 do 16 sati, u Rijeci u Dallas Music shopu i u caffe baru Nad urom u Robnoj kući Korzo, te online na www.mojekarte.hr.

Na dan izvedbe, blagajna će biti otvorena od 19 sati u prizemlju centra Gervais (Nikole Tesle 5) u Opatiji.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari