U Opatiji nagrađeni najbolje uređeni izlozi u centru grada

Blagdanska atmosfera nije uljepšala samo opatijske ulice i parkove, već i izloge trgovina, obrtničke radnje, ugostiteljske objekte i hotele u centru grada.

Kao što je sjaj Adventa ove godine obasjao nova područja poput Parka sv. Jakova koji je postao neizostavni dio blagdanskih fotografija svih posjetitelja Opatije, tako je i od strane ugostitelja, trgovaca i drugih privatnika u gradu uložen dodatni trud u prigodno uređenje prostora koji privlače pažnju kupaca i posjetitelja grada.

Tradicionalno, Turistička zajednica grada Opatije nagrađuje najljepše uređene izloge. Ove godine ocjenjivanje je provelo tročlano povjerenstvo koje su činile novinarka Aleksandra Kućel Ilić, dizajnerica Borka Širola i marketing menadžerica u TZ Opatija Gracia Krainer. Nakon obilaska 113 poslovnih prostora u centru Opatije, ocjenama od 1 do 10 ocijenile su njihove izloge temeljem pet kriterija: originalnost i kreativnost u načinu predstavljanja proizvoda, originalnost i kreativnost u uporabi dekorativnih elemenata, originalnost i kreativnost u uporabi novih i tradicionalnih dizajnerskih dostignuća, estetski sklad i blagdanski ugođaj.

Najljepšim izlogom proglašen je izlog hotela Gardenija sa 142 osvojena boda, drugo mjesto pripalo je trgovini Morsko blago sa 119 bodova, a treće su podijelili salon Cocco studio i Butiga fine&wine Tannin s po 117 bodova. Trud i kreativnost Turistička zajednica grada Opatije nagradit će iz fonda ukupnog iznosa od 6 tisuća kuna, pri čemu prva nagrada iznosi 3.000 kuna, druga nagrada 2.000 kuna, a treća 1.000 kuna.

– Neizmjerno nas veseli da se naši trgovci, obrtnici, ugostitelji i hotelijeri uređenjem svojih izloga uključuju u blagdanski duh koji vlada Opatijom, pogotovo što se iz godine u godinu vidi napredak u trudu i kreativnosti koje ulažu. Mnogi su se ove godine potrudili doprinijeti adventskom ugođaju Opatije, a upravo ta sinergija Turističke zajednice, privatnog sektora i građana ključna je za uspjeh svake manifestacije, kazala je direktorica Turističke zajednice Suzi Petričić čestitavši nagrađenima i zahvalivši svima koji su uredili svoje izloge.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari