Kako biti uspješna poslovna žena

1. pripremite se za izazov

a) Čitajte o drugim uspješnim ženama.
Postoje mnoge žene s uspješnim karijerama kako u poslu, tako i u drugim područjima. Istraživanje i učenje o pozadini njihova uspjeha i karijeri pomoći će vas motivirati i potaknuti. Dobiti ćete informacije o tome kao izgleda put do uspjeha kao i saznati na koje prepreke možete naići na putem.
Internat je veliki resurs za istraživanje o uspješnim poslovnim ženama. Postoji niz zanimljivih i članaka na web stranicama kao što su npr. Forbes.
Također možete pročitati memoare ili biografije niza uspješnih žena i steći uvid u njihove profesionalne iskustva – i ona dobra i loša.

b) Proučavajte uspješne žene u vašoj okolini.
Uspješne žene s vašeg područja dati će vam bolju ideju o tome kako izgleda tipična karijera i otkriti neke praktične korake koje možete poduzeti kako bi postali uspješni.
Istražite za kuju su se profesiju obrazovale žene na vašem području, gdje su imale svoje prvo radno iskustvo, i bilo koje druge informacije o njihovoj karijeri. Učite na njihovim greškama kako ih nebiste ponovili sami. I jedno budite sigurni, vama će biti lakše jer su one probile put.
Koristite to znanje kako bi napravili plan vlastite karijere.

c) Razmislite području s manje žena u njemu.
Povijesno gledano, žene su podzastupljene u područjima kao što su znanost, inženjering, tehnologije, matematike i računalne znanosti.

d) Odredite kako uskladiti posao i obitelj.
Možda najveći problem za žene u radnoj snazi je kako uskladiti posao i obiteljski život. Nije lako uskladiti obiteljske obaveze pogotovo u društvu kao što je hrvatsko i istovremeno unaprijediti svoju karijeru i uspon na korporativnoj ljestvici.
Na žalost istraživanja pokazuju da je većina žena napustiti svoja radna mjesta kada dobiju dijete zbog neprijateljske klime prema zahtjevima roditeljstva.

e) Nejednakost u plaćama.
Unatoč fantastičnim rezultatima žena na odgovornim pozicijama u Hrvatskoj ali i svijetu prisutna je nejednakost u plaći za isti posao u odnosu na muškarce. Ipak, ohrabruje napredak u pogledu broja žena u odgovornim pozicijama kao što su upravne ili druge izvršne pozicije, no do potpune jednakosti još je dugi put, pogotovo kada je u pitanju jednakost plaća. Frustrirajuća Istina.

f) NAJVAŽNIJE Imajte povjerenja u sebe.
Steći povjerenje u sebe i svoje sposobnosti bitno je da postane uspješna poslovna žena. Ljudi će vas vidjeti kao što se prikazujete. Ako vi vjerujete u sebe, vjerovat će i drugi.

nastavlja se…

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari