DENI SRDOČ

BLIC INTERVJU Renomirani chef Deni Srdoč u petak na Trsatu: “Očekujte finu klopu i brzi tempo!”

Prvo izdanje Food Truck Festivala definitivno je oduševio naše sugrađane ali i brojne turiste. Reakcije su bile odlične pa je mnoge razveselila informacija da u petak kreće drugo izdanje festivala

Već na samom početku organizatori festivala su podigli letvicu vrlo viskoko, obzirom da će na otvaranju festivala gostovati renomirani chef Deni Srdoč koji je najmlađi chef u Hrvatskoj koji je predvodio tim u dobivanju prve Michelin zvjezdice na Kvarneru, a 2018. je proglašen najboljim mladim kuharom po Gault&Millau.

Deni je danas glavni chef u restoranu Nebo koji se nalazi u Hilton Costabella resortu, a već i sam nazivi jela kao što su Sourdough domaća foccaia, Gyudon yoshinoya, grilled roast beef focaccia, biodinamičke tikvice, tiramisu te Breton biskvit bude zanimanje.

Upravo sve navedeno bio je razlog da ukratko popričamo s Denijem i postavimo mu nekoliko pitanja.

Otkada gajite ljubav prema kulinarstvu? Jeste li oduvijek znali čime se želite baviti ili je ipak neki trenutak presudio u toj odluci?

Ljubav za hranom je uvijek bila tu kroz obitelj gurmana. Uvijek su bili neki drugi planovi, ali kuhao sam uvijek i u konačnici to je čime se danas bavim. Presudilo je to što istinski uživam u kuhanju.?

Kojim se postignućem u svojoj profesionalnoj karijeri najviše ponosite?

Definitivno mogućnošću učenja sebe i drugih ovom predivnom poslu. Sve što sam postigao sam postigao zahvaljujući tome što sam uvijek okružen ljudima koji žele više.

Vaše kreacije na tanjuru prava su umjetnička djela. Smatrate li kulinarstvo nekim oblikom umjetnosti u kojem kreativnost chefa može doći do izražaja?

Tanjure treba pripremiti koliko okusom, toliko i izgledom i mirisom. Smatram da se jedino na taj način može postići najbolji mogući rezultat.

Što smatrate ključnom odlikom izvrsnog chefa? Je li to talent, inovativnost, ljubav prema hrani, znanje i vještine prilikom odbira namirnica ili nešto drugo?

Sve to zajedno čini izvrsnog chefa. Predanost je jedna od većih vrlina potrebnih za dolazak do izvrsnog chefa.

Možete li reći nešto više o Vašem konceptu „Nebo“?

To je restoran koji prezentira sve dijelove Hrvatske kroz njezine namirnice u fine dining konceptu. Kroz menije od 4, 8 i 14 sljedova dajemo gostima naš pogled na Hrvatsku kroz hranu.

Što mogu očekivati posjetitelji Food Truck Festivala prilikom Vašeg gostovanja?

Finu klopu i brzi tempo!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari