HOROR RODITELJA

Dječak (8) očistio maminu karticu za 2000 kuna igrajući igricu na mobitelu: ‘Plaćao je odjeću liku’

Foto: Free Pick

‘Znam da će me zbog ovog neki smatrati lošom majkom, ali moram barem upozoriti ostale roditelje na ono što se meni dogodilo’, iskrena je A.K. iz Slavonskog Broda, prenose RTL Vijesti.

Gotovo nevjerojatno priču iznijela je Brođanka A.K. za SBplus kojoj je osmogodišnji sin, igrajući igrice preko internet bankarstva “skinuo” više od 2000 kuna jer je kupovao odjeću za lika u video igri, ali i za lika svog prijatelje. Plaćao je i plave rubine kako bi mogao kupovati oružje.

Evo ispovijesti ove majke u 30-im godinama:

“Znam da će me zbog ovog neki smatrati lošom majkom, ali moram nešto reći barem da upozorim ostale roditelje na ovo što se meni dogodilo. Znači pod broj jedan, nikada nemojte mobitel koji ima spojeno internet bankarstvo dati djeci. Muž i ja oboje imamo smartphone mobitele, dok sin još nema mobitel. Ja sam na mobitelu imala internet bankarstvo, dok ga muž nema, pošto ja plaćam račune i obavljam kupovinu. Sin nas mora pitati ako želi igrati svoje igrice koje mu mi strogo kontroliramo, ne damo mu mobitel dok ne napravi zadaću i tek onda može na mobitel sat-dva. S vremena na vrijeme, sin bi uzimao moj mobitel i nakon nekog vremena primijetila sam da mi stalno fali sto-dvjesto kuna s kartice pa sam mislila da je muž možda koristio moju karticu. Kada sam išla provjeriti sve isplate imala sam što vidjeti, preko 2000 kuna potrošeno na igru tijekom mjesec dana. Sin je preko moje kartice kupovao nekakvu odjeću za svog lika u videoigri, kao i za lika svojih prijatelja. Plaćao je plave rubine kako bi mogao kupovati oružje. Ne trebam vam ni reći da otad nije vidio mobitel par mjeseci i dobro ću razmisliti kada će dobiti svoj vlastiti.”

Kako donosi portal SBplus, industrija računalnih igara jedna je od najbrže rastućih u svijetu. Sada se one lako skidaju na mobitele i često potrošač kroz mikrotransakcije može unutar same igre kupiti kozmetičke, zabavne, pa i premium predmete i to korištenjem stvarnog novca.

Često u tim igrama može se kupiti skraćivanja vrijeme čekanja da se dogodi neka akcija u igri pa i kupovina nasumične šanse – danas poznatija kao „loot box”. Takva mikrotransakcija nudi vam šansu da dobijete neki vrlo vrijedan predmet iz igre, ali ključna riječ u takvoj kupovini je „šansa” jer – zapravo – ne znate što ćete dobiti. Dajete svoj novac u nadi da ćete osvojiti potencijalno vrlo skup i moćan predmet za samo par dolara, no bez ikakve garancije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari