EKSKLUZIVNO – DRAMA U OBITELJI JELINEK: ‘Moja majka je ubijena!’, tvrdi kći slavne Žuži Jelinek

Već mjesecima ne počiva u miru slavna Žuži Jelinek. Nakon smrti ostavila je veliko bogatstvo, ali i vlastitu djecu na suprotnim stranama ringa. Kći Diana i sin Ivo u borbi su za majčine milijune. A u borbi se, poznato je, ne biraju sredstva

“To nije bilo za mene nasljedstvo, to je bilo moj rad i moja penzija koja je nestala. Ja sada ne mogu ništa svojoj kćeri ostaviti. Niti jedan prsten, jedne naušnice od moje majke da su ostale za uspomenu njenoj unuci. Jedina uspomena koja joj je ostala ime je Suzana”, priča nam oči punih suza Diana Marazza Jelinek, kći Žuži Jelinek.

Majka joj je za života često znala reći da ne smije plakati jer nije lijepo vidjeti tužnu ženu. Ipak, suze nije mogla suspregnuti. Što zbog uspomena, što zbog bojazni da je njezina majka, iako je preminula u 96. godini – ubijena.

“Ja sam samo čula od svih tih bolničarki u domu da je majka i nakon posjete određene njegovateljice opet uspavana”, kaže. Diana sumnja da je pokojna Žuži sustavno trovana. Prvo u njezinu stanu u kojem smo i vodili ovaj razgovor, a potom i u staračkom domu. Zbog toga je i tražila autopsiju.

“Nisam dobila rezultat autopsije”, rekla nam je.

S bratom ne razgovara. Čini se i puno prije majčine smrti. Kako to i obično biva, razlog obiteljskim razmiricama materijalne je prirode. Diana i njezin brat Ivan na sudu se bore za nekoliko kuća u Švicarskoj, vilu u Opatiji, novac na računu kao i za slike i nakit pokojne spisateljice i dizajnerice.

“Više nemam ni moje penzije. Dakle, ja danas počinjem kao mlada djevojka koja je taman završila studij, recimo da imam 25 godina. A tako se i osjećam”, kaže Diana.

S bratom, kaže, nekoć je imala odličan odnos.

“Čak je moj prvi suprug bio njegov najbolji prijatelj i kad sam rekla mom bratu da se udajem, on mi je rekao – napuštaš me. Tako je bilo, a sad je on mene napustio”, dodaje.

Trenutačno se bavi luksuznim nekretninama, a plan joj je u Hrvatsku dovesti i švicarske poduzetnike koji bi uložili u našu zemlju. Volje i energije za rad, kaže, ima. Ali će prije svu svoju snagu uložiti u bitku za majčine milijune. Oni, joj, tvrdi pripadaju.
Ružica Đukić

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari