Ako ste na dijeti, možda je bolje da našu iduću priču niti ne gledate. Jer snimili smo prvo državno natjecanje pizzaiola, majstora pice koji su iz cijele Hrvatske stigli u Zagreb u pokušaju da ispeku savršenu pizzu. Bilo je tu svakakvih umjetničkih djela s boškarinom, s bundevom, čak i pistacijom, a koji su sastojci na kraju krasili najbolju pizzu u Hrvatskoj?
S ciljem promocije struke te u lovu na titulu državnog prvaka u izradi pizza u zagrebačkoj pizzeriji O’Hara na 1. Otvorenom državnom prvenstvu pizzaiola okupilo se 14 natjecatelja. U lovu na titulu državnog prvaka u izradi pizza sudjelovalo je 14 natjecatelja a boje Primorsko-goranske županije branili su Mario Grujić iz Kostrene i Jovica Mraković iz Novog Vinodolskog
Nakon napetog i slasnog natjecanja gdje je naj(ne)zahvalniju ulogu imao žiri čiji su članovi morali doći praznoga želuca, prvak u izradi pizza postao je Romano Seferović iz Pizzerije Buffalo u Vodnjanu.
Drugi je Dario Vedlin iz Osijeka dok se na treće mjesto plasirala Martina Stanić iz hotela Terme Jezerčica, Donja Stubica.
Razlike u bodovanju bile su male, posebice između prvoplasiranih, a svim natjecateljima treba čestitati na iskazanom znanju i umijeću izrade pizza!
Sudjelovali su:
Mario Grujić, U.O Leonardo, Pizzerija Paris, Kostrena
Jovica Mraković, Pizzeria Nava, Novi Vinodolski
Dario Vedlin, Osijek
Vedran Bačak, Pizzeria Dalmatino, Baška Voda
Marijan Jurišić, Pizzeria Peperoni, Nin
Luka Vasić, Požega
Darko Klobučar, Bistro Travel, Gospić
Martina Stanić, Hotel Terme Jezerčica, Donja Stubica
Martina Bošković, Bonus Plus, Đakovo
Dejan Pušelj, Pizzeria Lipov hlad, Osijek
Amando Sambolić, Hiša Okusov, HDO Gostinstvo, Podplat, Slovenija
Romano Seferović, Pizzeria Bufalo, Vodnjan
Edo Osmić, Pizzeria Napoli, Labin
Ratko Tomić, Pizzeria Bokamorra, Helios d.o.o, Split