Donatorska aukcija Zaklade Sveučilišta i Metisa prikupila rekordnih 163 tisuće kuna

Sredstva će se donirati Dječjem domu „Tić“ Rijeka, Sportskom savezu osoba s invaliditetom Grada Rijeke te Zakladi za provedbu projekta Realizator 2019.

U prostorima konobe Tarsa održana je 6. Donatorska aukcija slika u organizaciji Zaklade Sveučilišta u Rijeci i tvrtke Metis d.d. Aukcija se tradicionalno održava s ciljem poticanja kulture doniranja i filantropije za potrebe lokalne zajednice.

Prikupljeno je rekordnih 163.450,00 kuna, a svake godine bilježi se porast sredstava, ali i donatora, te posjetitelja aukcije.

Posebnost ove edicije bili su sportski artikli koje je donirao Riječki sportski savez poput potpisanog dresa Sare Kolak, potpisanog dresa HNK Rijeke te potpisane fotografije olimpijaca koji su i sami posjetili jučerašnju aukciju, a uz to su izložena i 42 umjetnička djela raznih donatora poput Matice umirovljenika grada Rijeke, djelatnika Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci, umjetnika Nenada Petronia i Nade Golob Popović i dr.

Najveću cijenu postigao je dres HNS-a potpisan od strane najboljeg igrača svijeta Luke Modrića koji je prodan za rekordnih 17 tisuća kuna, dok je od umjetnina najviši iznos od 8 tisuća kuna postigla slika umjetnice Marine Banić Zrinšćak, predstojnice Katedre za crtanje Akademije Sveučilišta u Rijeci.

Sredstva prikupljena na aukciji bit će ravnomjerno distribuirana Sportskom savezu osoba s invaliditetom Grada Rijeke za mlade sportaše i edukaciju trenera, Dječjem domu “Tić” Rijeka za podizanje kvalitete rada s djecom, uređenje prostora za poludnevni boravak i nabavku edukativnog materijala te Zakladi Sveučilišta u Rijeci za provedbu četvrte edicije case study natjecanja Realizator 2019.

Po završetku aukcije predstavnici organizatora, ravnateljica Zaklade Sveučilišta Iva Rinčić i direktor Metisa d.d. Jerry Pajić nisu krili oduševljenje rezultatom ove hvalevrijedne akcije, te uz srdačne zahvale izrazili uvjerenje kako aukcija uistinu ima potencijal društvenih promjena i ujedinjavanja lokalne zajednice u plemenitom cilju.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views