“FITTEST IN RIJEKA”: Početkom veljače na Mlaki zanimljivo natjecanje u “funkcionalnom fitnessu”

Foto: Edi Šikić Photography

Natjecanje se već četvrtu godinu održava u riječkom Active centru i to u subotu 9. veljače

Active centar na Mlaki, “rekreativno edukativni centar za cijelu obitelj” kako ga etiketiraju vlasnici, puno je više od “obične teretane” – iako na vrhunskoj razini pruža i najjednostavniju, bazičnu uslugu vježbanja u posebno za to uređenom prostoru.

Već četvrtu godinu zaredom Active Centar pripređuje i natjecanje u funkcionalnom fitnessu koje se pokazalo vrlo privlačnim sudionicima. Pod egidom “Fittest in Rijeka” natjecanje će se ove godine održati u subotu 9. veljače u tri kategorije: “Elite” (za najspremnije Riječane i Riječanke!), “Sport” (za rekreativce) i “Master” (za sportaše i sportašice starije od 35 godina).

Prijave su otvorene, i organizatori i ovom prilikom pozivaju da se prijave za natjecanje! To moižete učiniti uobičajenim kanalima, putem profila Active Centra na društvenim mrežama ili na telefone Active Centra.

https://www.facebook.com/active.rijeka/videos/303100006941680/

Funkcionalni fitness najčešće se opisuje kao “koncept treninga kojim se utječe na istovremeni razvoj što većeg broja motoričkih i funkcionalnih sposobnosti i osobina te na sastav tijela. Drugim riječima, funkcionalni trening će utjecati na razvoj motoričkih sposobnosti (snaga, jakost, koordinacija, ravnoteža, mišićna izdržljivost, brzina, fleksibilnost), energetskih sustava (fosfatni, glikolitički i aerobni) te na smanjenje masnog tkiva (potkožnog i visceralnog) i povećanje mišićne mase.” (fitness.com)

Tko je “fittest in Rijeka” saznat ćemo 9. veljače – prihvatite izazov!

Foto: Edi Šikić Photography

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views