“FITTEST IN RIJEKA”: Početkom veljače na Mlaki zanimljivo natjecanje u “funkcionalnom fitnessu”

Idi na originalni članak
Foto: Edi Šikić Photography

Natjecanje se već četvrtu godinu održava u riječkom Active centru i to u subotu 9. veljače

Oglas

Active centar na Mlaki, “rekreativno edukativni centar za cijelu obitelj” kako ga etiketiraju vlasnici, puno je više od “obične teretane” – iako na vrhunskoj razini pruža i najjednostavniju, bazičnu uslugu vježbanja u posebno za to uređenom prostoru.

Već četvrtu godinu zaredom Active Centar pripređuje i natjecanje u funkcionalnom fitnessu koje se pokazalo vrlo privlačnim sudionicima. Pod egidom “Fittest in Rijeka” natjecanje će se ove godine održati u subotu 9. veljače u tri kategorije: “Elite” (za najspremnije Riječane i Riječanke!), “Sport” (za rekreativce) i “Master” (za sportaše i sportašice starije od 35 godina).

Prijave su otvorene, i organizatori i ovom prilikom pozivaju da se prijave za natjecanje! To moižete učiniti uobičajenim kanalima, putem profila Active Centra na društvenim mrežama ili na telefone Active Centra.

Funkcionalni fitness najčešće se opisuje kao “koncept treninga kojim se utječe na istovremeni razvoj što većeg broja motoričkih i funkcionalnih sposobnosti i osobina te na sastav tijela. Drugim riječima, funkcionalni trening će utjecati na razvoj motoričkih sposobnosti (snaga, jakost, koordinacija, ravnoteža, mišićna izdržljivost, brzina, fleksibilnost), energetskih sustava (fosfatni, glikolitički i aerobni) te na smanjenje masnog tkiva (potkožnog i visceralnog) i povećanje mišićne mase.” (fitness.com)

Tko je “fittest in Rijeka” saznat ćemo 9. veljače – prihvatite izazov!

Foto: Edi Šikić Photography

Exit mobile version