JEDINSTVEN UGOSTITELJSKI OBJEKT: Cat Caffe pravi je raj za ljubitelje mačaka

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Mačke su cijepljene, sterilizirane, a na higijenu se posebno pazi – na posjetiteljima je samo da pripaze na ugodnost mačaka

Jedanaest zaigranih dlakavaca koji će vam rado skočiti u krilo dok pijete kavu svoj su dom dobile u Cat Caffeu u Zagrebu.

“Promoviramo udomljavanje, prije svega, pošto su i naše mice udomljene iz većine udruga s kojima surađujemo, pomažemo im prikupiti sredstva u vidu novčanih sredstava, hrane”, rekla je djelatnica kafića Marija Brezak.

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

A pomažu i educirati ljude o važnosti udomljavanja mačaka, i baš zato što im je važna njihova zaštita, za posjetitelje vrijede posebna pravila.

“Mice se ne smiju dirati dok jedu i spavaju, pošto ih to uznemirava, ne bi ih se smjelo podizati, ne bi ih se smjelo hranit s drugom hranom i naravno ne bi se trebala stvarati buka u prostoru za dobrobit mica da se one osjećaju sigurno u svom vlastitom domu”, objasnila je Marija.

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Neobičan kafić oduševio je mnoge mačkoljupce, a mnogi su baš na tom mjestu pronašli utjehu.

“Prvi put smo došli kada nam je maca uginula i htjeli smo biti malo oko mačaka. Volio bi da toga ima dosta, više, i po Hrvatskoj i u Zagrebu, najviše radi životinja prvenstveno da se ljudi naviknu na životinje jer danas ima puno napuštenih pasa i mačaka”, rekao je Dražen, jedan od posjetitelja kafića.

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Mačke su cijepljene, sterilizirane, a na higijenu se posebno pazi – na posjetiteljima je samo da pripaze na ugodnost mačaka.

Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Ida Hamer

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views