Krčani „Daj Mare“ ovogodišnji kraljevi Jadranskih igara!

City Games: Ekipa Daj Mare iz Krka je prvak Hrvatske za 2018. godinu. Pobjedničku ekipu očekuje i nastup na međunarodnom City Games natjecanju koje će se održati 2020. godine u Luksemburgu.

Višemjesečna potraga za novim hrvatskim prvacima City Games natjecanja završila je sinoć u Viru.

U organizaciji Općine Vir, Vir turizma i Adria Events agencije održano je veliko finale projekta koji je, u svojoj devetoj sezoni održavanja, obišao cijelu regiju. Na Virskom su Velikom mulu mnogobrojni gledatelji mogli pratiti sraz šest najboljih hrvatskih ekipa pristiglih iz Ploča, Krka, Komolca, Malog Lošinja, Šibenika i Vira.

Foto: Marin Cuk Vurnek EVENTography

Put do medalja vodio je kroz šest zabavnih i zahtjevnih disciplina kao što su leteći vaterpolo, mošarka, spašavanje turistkinje, utrka bačvi, vino i veslo. Nova scenografija dodatno je obogatila igre u kojima dolazak do cilja nije bilo lagan ni onim najiskusnijim ekipama.

Komolac, Ploče i Krk vodili su mrtvu trku za prvo mjesto koje je u konačnici odlučeno u finalnom veslanju između ekipa Ploča i Krka.

Foto: Marin Cuk Vurnek EVENTography

Na kraju dvosatne borbe praćene bučnom podrškom navijača, do laskave titule naslova City Games prvaka Hrvatske došla je ekipa Daj Mare iz Krka. Odlično raspoloženim momcima i djevojkama sa otoka Krka ovo je drugi naslov City Games prvaka.

Nagrada za ostvareni rezultat stiže već ove zime na Mariborskom Pohorju, gdje će zajedno sa nacionalnim prvacima ostalih država uživati u blagodatima skijanja. Osim toga pobjedničku ekipu očekuje i nastup na međunarodnom City Games natjecanju koje će se održati 2020. godine u Luksemburgu.

Foto: Marin Cuk Vurnek EVENTography

“Nismo očekivali pobjedu, ali vjerovali smo u sebe do posljednjeg trena. Drago nam je da smo na kraju uspjeli pobijediti Ploče u njihovoj najjačoj igri i time odlučili ovogodišnjeg prvaka. Sretni smo i veseli što na Krk ponovo donosimo titulu City Games prvaka Hrvatske ” u jednom dahu rekao je kapetan pobjedničke ekipe, Vladimir Babić.

Na drugom mjestu završila je ekipa Plina istočna iz Ploča kojoj je malo snage u finalnom veslanju nedostajalo da obrani prošlogodišnju titulu prvaka. “Prošle godine prvaci, ove godine drugo mjesto. Bili smo blizu pobjede, ali ipak je danas bolji bio Krk i na tome im čestitamo. Idemo dalje uzdignute glave!” rekao nam je Tomislav Batinović, voditelj ekipe Ploča.

Iako su veći dio finalnog natjecanja držali prvo mjesto na tablici, na kraju je brončane medalje oko vrata stavila ekipa Ombla iz Komolca. Nešto manje sreće u Viru imale su ekipe Šibenika, Malog Lošinja i Vira koje su se smjestile na četvrto, peto i šesto mjesto. Bez obzira na slabiji rezultat, svojim su „fair play“ pristupom dali veliki doprinos City Games spektaklu koji promovira pozitivne vrijednosti i prijateljstvo.

Virskim finalom privedena je još jedna uspješna City Games sezona svome kraju. Znajući da projekt iduće godine slavi jubilarnu desetu sezonu održavanja može značiti samo jedno – iduće nas ljeto očekuje još brojnija i snažnija borba za titulu City Games prvaka!

Za više informacija možete posjetiti službenu stranicu www.city-games.com , a igre možete da pratite i putem Facebooka i Instagrama.

REZULTATI – VIR (HR FINALE)

1. mjesto: Krk (Daj Mare) – 49 bodova
2. mjesto: Ploče (Plina istočna) – 48 bodova
3. mjesto: Komolac (Ombla) – 42 boda
4. mjesto: Šibenik (Šubićevac) – 23 boda
5. mjesto: Mali Lošinj (Jazavci) – 21 bod
6. mjesto: Vir (Vir) – 12 bodova

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari