FOTO: MISS UNIVERSE 2015 Barbara Ljiljak snimila modni editorijal za Vesnu Sposu

Idi na originalni članak

Miss Universe Hrvatske 2015. Barbara Ljiljak snimila je svoj prvi modni editorijal kao novoizabrana hrvatska Miss Universe. Atraktivna ljepotica i sama je zaljubljenica u modu i modni dizajn pa je istinski uživala u snimanju nove modne priče s klekcijom „Aurora“ poznate dizajnerice Vesne Pretković.

Oglas

Miss Universe Barbara Ljiljak, novo zaštitno lice Vesna SPOSA, savršeno je utjelovila senzualnu Vesna SPOSA djevojku ispred fotografa Robina Pretkovića, a za prelijep izgled Barbare pobrinuli su se BELA make up i Renata Kerastase koja je brinula o Barbarinim frizurama.

Nakon uspješne kampanje GEMMA 2015 dizajnerica Vesna Sposa donosi novu modnu priču pod nazivom Aurora. Modernu žensku kolekciju krase pripijene siluete, odmjereni seksipil i ženstvenost. Dominiraju lepršavi i lagani materijali, a naglasak je na pokretu i prozračnosti. Igrom zlatne i bijele boje dizajnerica je postigla upečatljive modele stvorene za glamurozne ljetne stylinge.

U prvi plan stavljena je urbana, moderna djevojka koja svojom pojavom osvaja poglede, “budi” uspavana lica i daje osvježenje kao prve jutarnje zrake sunca – Aurora.

Glamurozne i autentične lokacije (hotel Esplanada, Gornji grad, modni salon Vesna SPOSA) bile su savršena kulisa za dočaravanje energije kojoj odiše cijela kolekcija.

Okosnicu kolekcije čini raznovrsnost krojeva i stila u tonovima bijele, zlatne i crne boje.

Kombinezoni s trendovski naglašenim gornjim dijelom, dnevne i večernje jersey (džersej) haljine s volanima i raskošne čipkane vjenčanice dominiraju kolekcijom.

„Novost u izradi, kako naglašava dizajnerica su svakako korišteni materijali poput brokata, cady materijala i jaquarda. Upravo su haljine od vrhunskih materijala i kreativan dizajn razlozi zbog čega se Vesna SPOSA nametnula kao vodeća u području high fashion vjenčanica i večernjih haljina u Hrvatskoj, a ova kolekcija to svakako potvrđuje“, ističu iz te kuće.

*Brokat: tkanina bogatog tkanja tako da motivi izgledaju izdignuto od podloge, uglavnom u kontrastu, bogati vez u metalnim bojama zlata i srebra na jednobojnoj podlozi, izrađuje se od svile ili svilenih materijala, težak, tradicionalno se nosio u jesenje i zimsko doba, u novije vrijeme se nosi stalno, koristi se za strukirane i strogo krojene haljine, veoma je formalan.

*Cady: lagana krep tkanina od svile ili poliestera, lice je sjajno, naličje mat, ima težak pad, pritom stvara fine nabore.

*Jersey (džersej): mekano elastično tkanje, izrađeno od rejona, svile ili vune, lagane do srednje težine, nosi se u svim godišnjim dobima, koristi se za padajuće neformalne krojeve.

*Jacquard: teksturirana tkanina slična brokatu, najčešće cvjetnog ornamenta kontrastnog sjaja izrađen u svili.

Exit mobile version