RAVNA GORA Otvorena putujuća izložba igračaka djece Europe „Igračkom do dječjeg osmijeha“

U ovoj vrijednoj zbirci igračaka u vlasništvu Društva „Naša djeca“ Opatija, ujedno i inicijatora izložbe, mogu se pronaći tradicionalne hrvatske igračke ali i igračke iz mnogih europskih zemalja

U Ravnogorskoj knjižnici u Ravnoj Gori otvorena je u utorak 13. prosinca putujuća izložba igračaka djece Europe pod nazivom „Igračkom do dječjeg osmijeha“.

Izložene igračke nostalgična su zbirka koja podsjeća na djetinjstvo u davnim vremenima kada su se djeci ručno izrađivale od prirodnih materijala i kupovale na sajmovima, a specifične su za djetinjstvo u svakoj od europskih zemalja.

Tako se u ovoj vrijednoj i bogatoj zbirci igračaka, u vlasništvu Društva „Naša djeca“ Opatija ujedno i inicijatora ove izložbe, mogu pronaći tradicionalne drvene i gumene hrvatske igračke, irsko puhalo dobiveno na poklon od Irske ambasade, drveni Puppentheater poklonjen od strane visokih bečkih dužnosnika ili ručno izrađene lutke od vune dobivene od djece iz Rumunjske. Igračke su vrijedno skupljali forumaši iz Dječjeg foruma Opatije i Lovrana još prije desetak godina, a tu tradiciju nastavile su i današnje generacije Dječjih foruma.

2

Na otvaranju izložbe prisutni su bili Dragica Marač, pročelnica Upravnog odjela za socijalnu politiku i mlade, Anđelko Florijan, načelnik Općine Ravna Gora, Sanja Škorić, tajnica Društva „Naša djeca“ Opatija i Monika Bajt Stepić, tajnica DND-a Ravna Gora.

U programu otvaranja nastupili su mališani iz Dječjeg vrtića Ravna Gora, članovi Literarno dijalektalne skupine OŠ DR. B. Markovića i Hana Kulišić te Jan Galić, članovi Dječjeg foruma Lovran koji su pozdravili prisutne u ime djece iz Opatije i Lovrana.

5

Organizatori izložbe su Društvo „Naša djeca“ Opatija i Društvo „Naša djeca“ Ravna Gora u suradnji s Općinom Ravna Gora, a pod pokroviteljstvom Primorsko – goranske županije.

ravna-gora1

Izložba je u ovo predblagdansko vrijeme postavljena u prostoru Ravnogorske knjižnice i trajat će mjesec dana. Za sve Gorane koji ne stignu u Ravnu goru, dobra je vijest da će izložba biti postavljena i u druge gradove Gorskog kotara.

3

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Views Views