U zadnje dvije do tri godine riječka gastronomska scena obogaćena je mjestima na kojima se blaguje kralj brze prehrane, njegovo veličanstvo – burger
Gastro franšize zavladale su gradom, a burger je od fast fooda evoluirao u toplo jelo na tanjuru, uvećavajući svoju cijenu i količinu. Naizgled, netko bi rekao – Rijeka ima dovoljno izbora za svih.
Međutim, ne slažu se svi s time. Spomenuto je rezultiralo otvaranjem dobro čuvane riječke gastro tajne koja se nalazi tik do Baptističke crkve na Gornjem Zametu, točnije u ulici Bože Starca Jurićeva 2. Ako ste mislili da ime Loki aludira na nordijsku mitologiju, prevarili ste se, radi se imenu četveronožnog ljubimca poduzetnog vlasnika!
Upravo iz Place 51, ponukan željom da otvori svoj restoran, dolazi mlad i perspektivan kuhar Dominik Kosić koji sa svojom suprugom smisao gastronomije vidi u kvalitetnim, svježim i domaćim namirnicama nabavljenim od provjerenih dobavljača. Iako mu je tek 26 godina, zanat je pekao u renomiranim restoranima i hotelima, između ostaloga i u nadaleko poznatom restoranu “Draga di Lovrana”. Gurmanima je sve rečeno!
Kruh kojeg rade sami, domaći lički krumpir, meso kojeg nabavljaju od dobro znanog Velimira Malinića iz mesnice “Buco” na riječkoj tržnici… najbolja su pozivnica da probate njihovu ponudu.
Juneće meso za burgere Dominik priprema posebnom metodom što jela čini uzbudljivima za nepce. Ukratko, riječ smrznuto ne koriste u svom vokabularu, za njih je relevantna samo svježa namirnica.
U pripremi mesa stavlja naglasak na začine i sotiranje pri čemu meso zadržava sokove i aromu. Preporuka je svinjski kotlet sa sotiranim sezonskim povrćem te burger Mediteran od sočnog komada junetine s rigom, krastavcima, rajčicom, majonezom s bosiljkom te parmezanom.
Jako ugodno iznenađenje! Uostalom, slike govore više od riječi.
Od ostale ponude treba spomenuti Burger Blue Cheese ( junetina, krema od plavog sira, majoneza, kolutići od luka, zelena salata), Rib eye i T-bone steak, mozzarella štapiće te ramsteak tagliatta salatu. Ponuda vina je vrlo zadovoljavajuća, izdvajamo malvaziju i muškat od Kozlovića i teran Coronica, dok od piva možete pronaći Paulaner, Erdinger te Zmajsko.
No, da ne ostane sve na mesu, iz Lokija poručuju kako od jeseni uvode i dnevne marende koje će dodatno obogatiti ponudu te privući i klijentelu željnu toplih jela sa žlicom.
U srijedu 12. rujna s početkom u 17 sati pozivaju sve ljude dobre volje na “Pub večer” u kojoj će cijene nekih jela i pića biti snižene. Možete probati chicken wings i burger classic s domaćim krumpirom po cijeni od 35 kuna.
Dođite i podržite ih u njihovoj ideji da vam pruže jedinstveni gastro doživljaj, oni to mogu i znaju!
Foto: Riječanin