VJERAN ORIGINALU

Stadion Kantrida “ušminkan” i spreman za prodaju! Sav prihod od prodaje ide u humanitarne svrhe

Facebook

Josip Maršić je maketar iz Marije Bistrice koji živi u Njemačkoj, a jedan od njegovih novijih maketarskih podviga je prelijepa maketa legendarnog riječkog stadiona Kantrida!

Ljepoti i specifičnosti jednoga od najatraktivnijih i najljepših stadiona na svijetu, riječke Kantride, nije mogao odolijeti ni samouki maketar Josip Maršić koji je maketu Stadiona Kantrida izradio isključivo svojim rukama, i to gotovo u potpunosti od materijala kojega je pronašao u svojem kućanstvu (iznimka su zidine za koje je korišten gips).

Josip je danas putem društvenih mreža oglasio završetak radova na maketi legendarne Kantride. Za izradu makete dimenzija 55x35x20cm bilo mu je potrebno oko stotinjak radnih sati!

Ovaj maketar-hobist iz Marije Bistrice koji živi i radi u Njemačkoj ujedno je najavio kako će maketa biti ponuđena na humanitarnoj aukciji.

“Rad je posvećen dragoj mi osobi koja nas prerano napustila nakon duge i teške bolesti, te će biti prodan u humanitarne svrhe. Sav novac od prodaje bit će uplacen udruzi Nismo same koja pomaze oboljelima od raka. Detalje i pravila oko prodaje ću objaviti naknadno na stranici koja će biti u obliku aukcije”, pojasnio je na svom Facebook profilu Josip Maršić.

Josip je na svom Facebook profilu već predstavio niz svojih maketarskih radova iz čega je vidljivo da svome hobiju pristupa na studiozan način a izradi maketa posvećuje velik dio svog slobodnog vremena. Jednako tako pristupio je i izradi makete stadiona Kantrida. Iz pažljive izrade svakog, pa i onog najmanjeg detalja, vidljivo je koliko je snažan dojam na njega ostavila naša riječka ljepotica.

Finito!!
Maketa
Stadion Kantrida. HNK RIJEKA ????
Stadion je rucni rad i napravljen gotovo u potpunosti od kucnog…

Objavljuje World Stadiums-Cardboard ArtSubota, 5. prosinca 2020.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari