U Kvarnerskom zaljevu jahta veća od najvećeg Jadrolinijinog trajekta!

Foto: BuR

U Opatiju je 20. lipnja stigla jedna od najvećih svjetskih jahti “Ocean Victory”, po drugi put nakon što je u lipnju 2017. godine već bila na istom mjestu

Dugačka je impozantnih 140, a široka 20 metara. Da bi se stvorila slika ogromnosti ovog plovila, najbolje je prići bliže, ako je moguće, ili predočiti sliku Jadrolinijinog trajekta “Marko Polo” koji je dimenzijama manji od nje. Gaz joj iznosi 5.6 metara, javljaju Brodovi u Rijeci.

Izgrađena je 2014. godine u brodogradilištu Fincantieri u Muggianu (Italija), u strogoj tajnosti, o čemu svjedoči i činjenica da Fincantieri nije objavio niti jednu sliku njene izgradnje.

Pogonjena je s dva dizelska motora od 3.400 konja te s dva propelera s dvostrukim vijkom, što joj omogućuje maksimalnu brzinu od 25 čvorova i udobno krstarenje na 18 čvorova.

Foto: Irena Trkulja

Za dizajn eksterijera bio je zadužen Espen Oeino, a interijer su osmislili Alberto Pinto i Laura Sessa Romboli. Riječ luksuz preslaba je kako bi se opisala ova jahta. Dizajnirana je kako bi gostima pružila maksimalno uživanje. Može smjestiti 26 putnika u 13 kabina, a o njima brine i do 50 članova posade.

“Ocean Victory” ima ojačanu oplatu te aluminijsku nadgradnju, a palube su izgrađene od tikovine. Sagrađena je prema SOLAS Pravilima (Sigurnost života na moru) ) klasifikacijskog društva Lloyds Register.

Ova luksuzna jahta također je opremljena tzv. ‘stabilizatorima nulte brzine’ koji rade i dok je brod na sidru, povećavajući udobnost na brodu kada jahta stoji, posebno u nemirnim vodama.

Fascinantnost se vidi na svakom djeliću broda, a posebno u njegovoj opremljenosti. Na sedam paluba našlo se mjesta za čak šest bazena dužine do 8 metara, potopljivi dok na koji pristaje 14-metarski tender koji je smješten u garaži, helidrom s hangarom za helikopter, piše BUR.

Na jahti je i jacuzzi, lift, klub, kino, salon za uljepšavanje, teretana, prostor za roštiljanje, paluba za sunčanje, a postoji čak i salon za podvodno promatranje.

Na kraju svega navedenog suvišno je pričati o cijeni. Možemo samo reći da je dovoljna kako bi si ruski multimilijarder Viktor Rashnikov život učinio zanimljivijim, zaključuje BUR.

Foto: BuR

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari