U POSJETU SERGIJU: Generacija Rijeke s početka sedamdesetih okupila se u Novigradu

Bila je to generacija koja je, između ostalog, osigurala povratak Rijeke u Prvu ligu

Srećko Juričić, Miroslav Uljan, Drago Čohar, Mladen Mustać i Ivan Kocjančić, nogometaši koji su nosili dres Rijeke početkom sedamdesetih godina prošlog stoljeća, posjetili su u Novigradu Sergija Makina, suigrača iz tih vremena.

Kao i uvijek bilo je puno evociranja uspomena iz nekih drugih vremena, a gosti nisu došli praznih ruku darovavši domaćinu dres Rijeke i loptu s potpisima igrača za uspomenu.

Naime, bila je to generacija koja je, između ostalog, osigurala povratak Rijeke u Prvu ligu.

Riječani su prvenstvo u Drugoj ligi okončali na prvom mjestu s 47 bodova (18 pobjeda, 11 remija i 5 poraza uz gol razliku 44:21). Rijeka je od 1974. godine u kontinuitetu prvoligaš. Dvadeset tisuća gledatelja proslavilo je na Kantridi pobjedu Rijeke nad Novim Sadom (4:1).

Zanimljivo je spomenuti da se igrači generacije s početka sedamdesetih redovito okupljaju svakih nekoliko mjeseci i na taj način i pedesetak godina kasnije ostaju u kontaktu gajeći dugogodišnje prijateljstvo.

Kako je istaknuo Srećko Juričić, sportski direktor Rijeke, okupljanja znaju biti i brojnija, te se ovisno o obavezama, ovim druženjima zna priključiti još niz igrača koji su početkom sedamdesetih godina nosili dres Rijeke.

nk-rijeka-1977-78

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari