UDOMI, SPASI ŽIVOT! U skloništu u Liču naši dlakavi prijatelji čekaju svoj zauvijek dom

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

U Skloništu u Liču nalazi se mnogo životinja koje zaslužuju dom u kojem će biti voljene pa ako tražite kućnog ljubimca, ako želite udomiti psa ili mačku, dođite u Sklonište za životinje Lič, pokraj Fužina

Rina, pas koji se nalazi na novom posteru Skloništa za nezbrinute životinje Lič, nažalost nije imala sreću da je netko izabere za svog prijatelja te se u skloništu nalazi pet godina, najdulje od svih životinja. Poster je dio redovitog poziva građanima da udome štićenike skloništa: svi su sterilizirani, kastrirani, mikročipirani, cijepljeni, pod stalnom veterinarskom skrbi – zdravi i socijalizirani, piše Smiljana Radović Lagator za web portal Moja Rijeka.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Sklonište za nezbrinute životinje Lič, pored Skloništa Ambulante Crikvenica, jedno je od dva registrirana skloništa u Primorsko-goranskoj županiji, odnosno ima sva potreba odobrenjima nadležnog Ministarstva poljoprivrede koja potvrđuju da su uvjeti u kojem psi i mačke borave u skloništu usklađeni sa zakonskim regulativama RH i EU.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

„Udomitelji traže sve ovo nabrojano. Žele da, kada dođu u sklonište, da dođu na jedno zdravo mjesto, gdje Vam psi sami kažu kako se prema njima ponaša i ophodi i kako im je. Svi koji žele udomiti psa, ili se još premišljaju ili jednostavno žele prošetati na čistom zraku mogu doći kod nas. Uzmu psa, jednog, dva i odu šetati. Zadovoljni oni. Zadovoljni psi. Zadovoljni mi. I nakon par takvih šetnji, pas ode s njima doma. Da oni sami nisu ni bili svjesni da su se zaljubili u tog psa i on u njih,“ govori voditeljica Skloništa Milka Mijanović, dodajući kako se jednom godišnje, obično u listopadu, održavaju i “otvorena vrata skloništa”, kada dolaze bivši štićenici i oni koji žele udomiti pse.

 

Osim brige o napuštenim psima s područja gradova i općina sa kojima Veterinarska stanica Rijeka ima sklopljen ugovor o zbrinjavanju napuštenih životinja te udomljavanja pasa i mačaka, sklonište niz godina provodi i edukaciju najmlađih.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

„Više volimo da nam djeca dođu jer onda uživo vide sklonište, čuju priču zašto i kako psi završavaju u skloništu, igraju se sa psima. Idući tjedan održat će se ‘Advent u Skloništu’, u sklopu kojeg će nam doći djeca iz OŠ Fužine i raditi ukrase, crteže i družiti se sa psima,“ kazala je Mijanović za web portal Moja Rijeka.

U Skloništu u Liču nalazi se mnogo životinja koje zaslužuju dom u kojem će biti voljene pa ako tražite kućnog ljubimca, ako želite udomiti psa ili mačku, dođite u Sklonište za životinje Lič, pokraj Fužina ili pogledajte stranicu Facebooka Sklonište za nezbrinute životinje Lič.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Radno vrijeme skloništa od 1. studenog do 1. travnja je od ponedjeljka do petka od 08 do 16 sati, a od 1. travnja do 1. studenog od ponedjeljka do petka 8 do 19 sati. Subotom i nedjeljom se radi od 9 do 12 sati ili po dogovoru sa potencijalnim udomiteljem.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
Djelatnici skloništa sa psima i posjetioci koji mogu proći obuku i družiti se sa životinjama u Skloništu.
Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari