LOVCI NA VISINE

(FOTO, VIDEO) EKSKLUZIVNO! Mladi Istrijan, penjač na dimnjak plominske termoelektrane: ‘Točno sam znao kuda i kako moramo proći kako bi uspjeli’

Foto: Instagram
”Počeo sam još kao klinac kada sam se stalno penjao po drveću, na svoj vrtić, po garažama i slično. Onda smo s vremenom, kroz godine, prešli na malo teže stvari kao što su dizalice, zgrade i dimnjaci… Ipak, iako se penjem dugo i ne bojim se visina, ono što Adam radi na visinama nikada mi nije palo na pamet raditi”, kazao je ekskluzivno za Riportal night.raider7

Snimka mladog Britanca Adama koji visi s 340 m visokog dimnjaka termoelektrane u Plominu i koji, “onako usput”, radi i zgibove, obišla je cijelu Hrvatsku;  na svom Instagramu Adam je objasnio kako su on i njegov kolega penjač iz Hrvatske na posjed termoelektrane ušli usred noći i dva sata se penjali do vrha.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Imagine staying up a 340m chimney for 21 hours and having a view like this just for yourself. Couldn’t leave it on a single Plomin post so this is the last y’all get for now. All the rest and the best shots and video out very soon. . #chasing_rooftops #xploreyourhood #urbanrogues #altassassin #rooftops #rooftoppingofficial #roofcult #roofculture #ontheroofs #ig_roofs #rooftop_project #rooftop_prj #rooftops #urbexdecay #urbexworld #urbexutopia #urbexcroatia #croatiafulloflife #explorecroatia #plomin #powerstation #istra #croatia #chimney #sunrise #landscape #photooftheday #photography #hrvatska #2020

Objavu dijeli ????? ?????? (@night.raider7)

Cijeli događaj digao je na noge i Hrvatsku elektroprivredu, ali i zaštitarsku tvrtku koja čuva prostor termoelektrane, a u koju je ovaj “slobodnopenjački” dvojac nesmetano ušetao.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ????? ?????? (@night.raider7) on

Na cijelu situaciju, ekskluzivno za Riportal, osvrnuo se i vodič ove “ekspedicije”, 24-godišnji Istrijan koji je za javnost želio ostati anoniman, a predstavlja se pseudonimom, ujedno i Instagram imenom – night.raider7.
Kako komentira ovoliku pozornost koju su on on i njegovi kolege “slobodni penjači” izazvali preko noći, što kaže na komentare javnosti i kako se nosi s njima, ispričao nam je u jednom dahu.
“Nismo očekivali baš ovoliku medijsku  pozornost, iako smo znali da postoji mogućnost da u Hrvatskoj to može stvarno biti udarna tema. Bez obzira na visoku gledanost videa koje smo putem društvenih mreža predstavili pratiteljima, moram napomenuti da “gledanost” nije bila razlog za snimanje ovog videa. Video je snimljen tako da naš prijatelj iz Manchestera Adam ima uspomenu na svoj najviši “dangle”, odnosno viseće mjesto. Adam se takvim stvarima bavi godinama i jako dugo se priprema za takve stvari. I fizički i psihički, i uvijek provjerava i priprema površinu na kojoj to radi.”, otkrio nam je night.raider7.
“Znali smo da je termoelektrana pod nadzorom, ali ništa se ne obavlja bez pripreme. Već sam se jednom popeo na taj dimnjak, pa sam točno znao kad moramo ići i kojim putem – a da nas se ne primijeti”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ????? ?????? (@night.raider7) on

Ovo vam nije prvo penjanje, vidljivo je iz vašeg Instagram “storyja”?

“Prije ovoga, penjao sam se i na labinsku platformu koja je bila u brodogradilištu Uljanik i visina je iznosila 136metara, popeo sam se i na jedno 8 Uljanikovih dizalica, na Dalmatia Tower u Splitu (koji je nova najviša zgrada u Hrvatskoj, zgrada je 135m a dizalica iznad 150m!). Popeo sam se i na najviši riječki neboder…”, ispričao nam je night.raider7.

Ovakav tip hobija zahtjevan je i financijski?

“Teško je uskladiti svakodnevni posao i istodobno organizirati ovakve pothvate.  Trudim se, s ekipicom s kojom se bavim ovime, nekako balansirati između te dvije stavke. Zasad mi uspijeva.”

Mnogi pratitelji vaših pustolovina na društvenim mrežama, pa i oni koji vas razumiju i podržavaju, brinu se za vaše zdravlje, odnosno da vam se nešto ne dogodi prilikom zaista riskantnih penjanja i akrobacija na visokim objektima. Što bi poručili zabrinutim “followerima” i javnosti?

“Za one koji se brinu’ nemam nikakve posebne poruke osim one da u životu treba raditi ono što voliš i što te ispunjava – bez obzira na to što netko kaže i misli o tome. Mi smo znali da će 90 posto komentara biti uvredljivo i negativno, ali kao što rekoh, razlog nije bila pozornost. Sve što radimo, radimo za sebe, jer to nas ispunjava, a tako ujedno i guramo granice naših sposobnosti. Naravno da podrška uvijek dobro dođe i da znači puno, no to je uglavnom podrška od “followera”. Obitelji je posebno teško razumjeti nešto tako, ali evo, moji roditelji su polako počeli shvaćati koliko mi znače i koliko me ispunjavaju takve stvari.”, zaključio je night.raider7 za čitatelje Riportala i obećao da će se i dalje na visinama čuvati – “krivog koraka”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ????? ?????? (@night.raider7) on

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari