(FOTO, VIDEO) Portal “Riječanin” (o)branio boje Rijeke na 1. Otvorenom kupu Hrvatske u pečenju janjaca za novinare!

Foto: Riječanin/Mateo Levak

Od 17 sudionika, među kojima su bili i predstavnici nekoliko nacionalnih televizija iz Hrvatske i susjednih zemalja, tročlana ekipa Riječanina plasirala se u “zlatnu sredinu” što je veliki uspjeh za mladu ekipu (kako tko?!) i relativno mladu redakciju

Bilo je teško, bilo je vruće, bilo je dugotrajno, bilo je oznojeno….ali bilo je fantastično!

Portal “Riječanin” (o)branio je boje Rijeke na 1. Otvorenom kupu Hrvatske u pečenju janjaca ručnim načinom za novinare što je organizirano u nedjelju u vinariji Pavlomir kod Novog Vinodolskog, u sklopu velike dvodnevne proslave 25. rođendana Vinarije koja se izdigla gotovo iz ničega zahvaljujući trudu i vještini 90-ih godina pridošlih Vukovaraca (OVDJE) .

Mala ekipa portala Riječanin: urednik Robert Zeneral, fotograf i snimatelj Mateo Levak i suradnica Ana Križanec hrabro je izdržala sve napore i iskušenja tijekom gotovo četverosatnog pečenja janjaca na nekih +75 stupnjeva Celzijusa koliko se mjerilo blizu drške ražnja na kojem se pekao naš janjac. OK, nabacujemo se malo brojkama, ali kako bi rekli naši vrli meteorolozi, “osjet vreline” bio je tu negdje blizu – ako ne i viši.

Kako nas ne bi kudili u komentarima na društvenoj mreži, dakako da je naša mlada suradnica bila zadužena uglavnom za rashlađivanje momaka obilatim količinama raznih tekućina (žlahtina i mineralna nisu se štedjeli, organizator je osigurao enormne količine omiljenih nam napitaka!) pa se pečenje nekako privelo kraju.

Nismo trijumfirali, ali uopće nema razloga za žaljenje – naprotiv, “zlatna sredina” velik je uspjeh, a iza nas ostale su neke daleko etabliranije ekipe s neusporedivo više iskustva na ovakvim gastro-poslovno-prijateljskim druženjima.

Pobjednici u konkurenciji 17 prijavljenih ekipa su bračni par Janez i Majda Kurbus s Radija Slovenske gorice, a sudjelovali su i Lovački vjesnik, Radio Senj, VTV Varaždin, Turistički svet Beograd, Public vision GmbH Dusseldorf, RTRS Sarajevo, Slobodna Dalmacija Split, Radio Korzo Rijeka, HRT Radio Rijeka, Banja Luka College, Il Piccolo Trieste, Kanal Ri, Kronika Požeško-slavonska Požega, HRT Rijeka i Radiotelevizija Srbije Beograd.

Predsjednik žirija Ivan Žganjer otkrio je što se sve ocjenjivalo:

– Prije svega izgled, zatim je li janje dobro pečeno, njegovu tvrdoću i ukus, a tu gledamo i kako je začinjeno – rekao je Žganjer.

Predsjednik žirija je otkrio i da su svi isprečeni janjci relativno dobri, ali »nitko nije uspio ispeći baš onako kako treba«. Objasnio je da su natjecatelji uglavnom amateri koji se time ne bave, a janjci su preko noći bili u hladnjači pa se teže peče.

Da je svo meso bilo dobro, govori i čijenica da je sve prodano. Gosti su, naime, imali priliku uživati u ispečenim janjcima, uz kapljicu dobrog vina iz Pavlomira i glazbu sastava Nevera. Uz natjecateljsko meso, u ponudi je bila i janjetina s graškom bistroa Kod Bake iz Garešnice.

Organizator 1. Otvorenog kupa Hrvatske u pečenju janjaca ručnim načinom za novinare je TZG Novi Vinodolski, pokrovitelji su Grad Novi Vinodolski i Primorsko-goranska županija. Zlatni sponzor i domaćin je Vinarija Pavlomir. Ostali sponzori su Tiskara Sušak, KTD Ivanj Novi Vinodolski, KTD Vodovod Žrnovnica, Pilana Krasno, DVD San Marino Novi Vinodolski te lovačka društva Koštunjak i Gradina.

Pripremio: Mateo Levak

Foto: Riječanin (Mateo Levak)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari