(FOTO, VIDEO) SAMO ZA HRABRE! U Lici na najdužem Zip lineu u Europi ‘letjela’ je i naša reporterka. Evo kakva su iskustva!

Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

U ličkom Rudopolju otvorena je sezona leta na 1700 metara dugoj sajli

Jeste li znali da se najduži zipline u Europi nalazi u Hrvatskoj? U ličkom Rudopolju otvorena je sezona leta na 1700 metara dugoj sajli, a kako izgleda to iskustvo probala je i novinarka RTL-a Nikolina Radić.

Izletište smješteno svega 20-ak kilometara od Plitvica privlači turiste iz cijelog svijeta, pa je i na Uskrs ondje bila gužva.

Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

S obzirom da su brojni oni koji se boje visine, tu su iskusni instruktori koji sve dvaput provjere i pružaju maksimalnu psihičku potporu. Po nezaboravno iskustvo zato se dolazi iz svih krajeva svijeta.

“Dolaze isključivo zbog zip linea. Čak ne toliko na Plitvice koliko nekad baš zbog nas. Zna se dogoditi nekad da je gužva”, kazala je za RTL Danas Maja Kurtanjek, voditeljica marketinga Zip linea.

Na upit postoje li određena ograničenja kao što su dobi ili težina, Kurtanjek odgovara: “U principu dobna ograničenja nemamo. Minimalna težina za solo let je 40 kilograma, a maksimalna je 150 kilograma.”

Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

Kada puše jugo onda usporavalo letače, pa je poželjno biti što teži ili težinu čak pojačati utezima.

Let iznad malog mjesta Rudopolje u Općini Vrhovine još je najduži zip line u Europi i treći u svijetu.

Adrenalinsko odredište u blizini Plitvica tek je otvorilo sezonu, a u idućim godinama planiraju i nove atrakcije poput zračnog bicikla, pa i gradnju najdužeg zip linea na svijetu.
Nikolina Radić

Više u VIDEOPRILOGU:

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari