(FOTO, VIDEO) Spektakl na Trsatu: Pogledajte video s Izbora Kraljice Riječkog karnevala i preuzimanja ključeva Grada

Foto: Mateo Levak/Riječanin

Dora Pilepić iz Karnevalske grupe „Siti i pijani“ nova je Kraljica Riječkog karnevala

Izborom nove Kraljice Riječkog karnevala završen je još jedan spektakl u Dvorani mladosti i maškare su službeno preuzele vlast!

(FOTO, VIDEO) Maškale preuzele Rijeku! Dora Pilepić 25. Kraljica Riječkog karnevala!

Glazbe, plesa, maškara i smijeha nije nedostajalo te je nova Kraljica pokazala svoje maškarane posebnosti, pobijedila konkurenciju i zagrnula se zlatnim plaštom.

Meštar Karnevala ponosno je stajao pokraj svoje nove odabranice, a nakon proglašenja, kada mu je Gradonačelnik Rijeke predao ključeve Grada, na stotine oduševljenih maškara razveselilo se, jer upravo oni narednih šest tjedana vladaju gradom, sve do Međunarodne karnevalske povorke 23. veljače.

Ovogodišnjih šest kandidatkinja, kako bi dobile „Zlatni plašt“, morale su ispred brojne publike dokazati sve svoje kvalifikacije i poznavanje karnevalskih običaja te se iskazati svojim šarmom, plesnim i glazbenim umijećem.

Njihove karnevalske grupe pomogle su im u tome te je ona najveselija i najmaškaranija grupa s najboljim scenskim nastupom dobila posebnu nagradu. Ove godine nagradu su osvojili izvrsni Karnevalske grupe „Siti i pijani“. Osim Kraljice i najmaškaranije grupe istaknula se Sanja Pešćica iz Pusnog odbora Spinčići koja je proglašena prvom pratiljom te Sara Puž iz Udruge „Zijat, sost, tancat i pit“ koja je uzela titulu druge pratilje.

Tijekom večeri za izvrsnu atmosferu pobrinuo se već uvježbani i šaljivi voditeljski dvojac, Josip Krmpotić i Robert Ferlin, Plesna grupa Flame koja nas je zabavljala svojim plesnim koracima, a DJ Tommy RI puštao je najbolje maškarane i poznate pjesme.

Karnevalski žiri ni ove godine nije imao lak zadatak, a u njemu su sudjelovali: Massimo Beltrami, generalni deputat Federacije europskih karnevalskih gradova iz Italije i predsjednik karnevalske udruge Gruppo Morgana iz Mirandole, Ivanka Pavičić, predstavnica pokrovitelja AMEC Rijekatekstila, Marko Sablić predstavnik pokrovitelja Erste & Steiermärkische Bank d.d.- direktor filijale Čavle, Nikol Marelja Bošnjak, Kraljica Riječkog karnevala 2019. i Eugen Travalja, predstavnik Pehlinarskih feštara.

Nikol Marelja Bošnjak, Kraljica Riječkog karnevala 2019. osmijehom se oprostila od svoje titule Kraljice te je predala krunu i plašt novoizabranoj Kraljici uz poneki savjet, a novom privremenom gradonačelniku Meštru Toniju ključeve Grada predao je gradonačelnik Vojko Obersnel.

Ovo je samo početak petog godišnjeg doba, a očekuju nas bogati programi sve do glavne Međunarodne karnevalske povorke 23. veljače. Bit će puno plesa, smijeha, maski, humanitarnih događanja, a imat ćete priliku maškarati svoj automobil, boardati uz more, uživati na koncertima poznatih izvođača, a i naši najmlađi 8. veljače imat će svoj dan za pokazivanje šarenih maski. Sve to na ovogodišnjem Riječkom karnevalu gdje je najvažnije da budete što želite!

Živio pust!

17.1. – IZBOR KRALJICE RIJEČKOG KARNEVALA I PRIMOPREDAJA KLJUČA GRADA – Dvorana mladosti

8.2. – DJEČJA KARNEVALSKA POVORKA – centar grada

23.2. – MEĐUNARODNA KARNEVALSKA POVORKA – centar grada

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari