(FOTOGALERIJA) U Kostreni otvoren 8. Rijeka Tattoo Expo!

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

8. Rijeka Tattoo Expo održava se u Sportskoj dvorani Kostrena od danas do nedjelje

U Sportskoj dvorani Kostrena danas poslijepodne otvorena je najveća tattoo konvencija u regiji, Rijeka Tattoo Expo na kojem sudjeluje čak 100 renomiranih tattoo majstora koji će se natjecati za ukupno 31 nagradu koliko će ih biti dodijeljeno kroz 3 dana trajanja manifestacije.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Svečanom otvorenju nazočili su zamjenica načelnika Općine Kostrena Đurđica Matešić-Bilobrk, direktorica TZO Kostrena Sandra Svetić, direktor KD Kostrena Tomislav Matić te predstavnica Udruge Svjetionik, Dajana Stjepanović.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Osmo izdanje riječke tattoo konvencije održava se i ove godine u Sportskoj dvorani u Kostreni od 23. do 25. studenog, a zujat će mašinice domaćih i inozemnih tattoo artista iz petnaestak zemalja Europe. Posjetitelji će imati priliku vidjeti stvaranje pravih umjetničkih djela na koži.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Natjecateljski dio programa odvijat će se sva tri dana, a neke od kategorija u kojima se artisti natječu su najbolja realistična tetovaža, najbolja mala tetovaža, najbolji portret, te posebno zanimljiva svim ljubiteljima popularnih filmskih i strip junaka: najbolja tetovaža na temu superheroja.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

U subotu će se nagrađivati najgora tetovaža u koju se mogu prijaviti i posjetitelji, a nagrada je lasersko uklanjanje iste ukoliko dobitnik to želi. U nedjelju će biti odabrana najbolja tetovaža sva tri dana natjecanja.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Osim natjecateljskog dijela tu je i popratni zabavni program gdje će nastupiti brojni performeri iz Rijeke i okolice, poput plesne skupine Flame, majstora suspenzija iz Zagreba Dine Helvide, izvedbenog kolektiva Tricycle Trauma i još mnogo toga.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Za odrasle se u petak priprema se zanimljivo natjecanje pod nazivom Potraga za blagom. Natjecatelji će se ispunjavanjem različitih zadataka i zagonetki boriti za brojne vrijedne nagrade, a neke od njih su tetovaža i poklon bon za putovanje.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Nedjelja je i ove godine osmišljena kao obiteljski dan kada će nastupiti mađioničar Andrej Škedel te Capoeira – Jacobina Arte Rijeka. Također otvorene su i prijave za dvije kreativne radionice za djecu (http://bit.ly/2qGL7Gx) Rok za prijavu je do 21. studenog, a broj mjesta je ograničen.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Novitet ove godine je da će oni koji ne žele trajnu tetovažu svoje tijelo moći oslikati kanom, a sva tri dana trajanja konvencije biti će aktivan i Beauty Corner gdje će se pružati razne kozmetičke usluge.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Osim aktivnog dijela programa, konvencija ima i onaj izložbeni pa će tako posjetitelji moći razgledati i kupiti odjeću i modne dodatke na štandu butika i krojačke radionice Mano Cornuta iz Zagreba, zanimljive betonske skulpture Beton art Lumas iz Varaždina, i nakit mlade umjetnice NamastéArt. Tattoo artisti i ljubitelji tetovaža svoju će kolekciju moći upotpuniti na štandu profesionalne tattoo opreme Carantania Tattoo Croatia iz Zagreba.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Akcija doniranja za Udrugu Svjetionik

Već niz godina Rijeka Tattoo Expo pomaže potrebitima kroz akciju doniranja koja se organizira u suradnji sa NL Professional Hairdresser & Barber Shop No.1 Rijeka, Općinom Kostrena, Komunalnim društvom Kostrena i Turističkom zajednicom Općine Kostrena.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Ove godine Neven i njegov profesionalni tim opet će uređivati vaše brade i kosu, a sav prikupljeni iznos donirat će se Udruzi Svjetionik iz Rijeke koja se bavi edukacijsko- rehabilitacijskim radom s djecom i mladima s teškoćama u razvoju (https://www.facebook.com/UdrugaSvjetionik/). U akciji doniranja moguće je sudjelovati i ubacivanjem novca u donacijske kutije koje će se nalaziti u prostoru dvorane.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

After party

Za sve one željne nastavka druženja i dobre zabave pripremaju se dva “after partya” koji će se održati u večernjem terminu. U petak 23. studenog sudionike i posjetitelje zabavljati će ulični trio Pachamama Street Connection, dok će u subotu 24. studenog nastupiti bend Obrazovni program sa svojim širokim repertoarom ex-yu rock hitova.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

I da, na konvenciji se možete tetovirati! Svi dogovori i zakazivanje termina vrše se unaprijed direktno sa odabranim tattoo artistom (popis je dostupan ovdje http://rijekatattooexpo.com/artisti/) ili za vrijeme trajanja konvencije. Dakle moguće je doći i dogovoriti termin ukoliko neki od artista bude slobodan.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Ulaznice za 8. Rijeka Tattoo Expo moći ćete kupiti od prvog dana konvencije 23.11.2018. do zadnjeg dana 25.11.2018. isključivo na ulazu u Sportsku dvoranu Kostrena. Cijena jednodnevne ulaznice iznosi 30,00 kuna, dok je cijena trodnevne ulaznice 50,00 kuna.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Ulaz se otvara u petak u 12 sati, a u subotu i nedjelju u 10 sati.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari