U srcu Rijeke, restoran Spago još jednom nas je iznenadio svojom sezonskom ponudom koja slavi bogatstvo okusa ljeta
Njihova nova jela donose dašak mediteranskih okusa i šarma, a mi smo imali priliku isprobati neke od najnovijih specijaliteta.
Smjestili smo se u ugodan i klimatizirani interijer, pobjegli od vrućina i radova u centru grada i isprobali zanimljiva jela.
Ovo su naši dojmovi!
Škampi na žaru ili na buzaru
Ljubitelji morskih plodova doći će na svoje s ovim škampima na žaru. Ova delicija savršeno je pripremljena, s naglaskom na prirodne okuse škampa, uz neodoljiv miris roštilja koji će vas odmah privući. Škampi na buzaru također su u ponudi za one koji preferiraju sočniji, bogatiji okus.
Salata Caprese
Kao idealan prilog uz škampe, preporučujemo osvježavajuću salatu Caprese. Ova klasična kombinacija svježih rajčica, mozzarelle i bosiljka, prelivena maslinovim uljem i balzamičnim octom, savršeno balansira bogate okuse.
Hladna salata od hobotnice i lososa
Za one koji traže laganije ljetno jelo, hladna salata od hobotnice i lososa pravi je izbor. Savršeno osvježavajuća i lagana, ova salata kombinira delikatne okuse hobotnice i lososa s povrćem, stvarajući harmoniju okusa koja će vas oduševiti.
Rižoto sa svinjskim fileom i suhim smokvama
Ljubitelji rižota bit će oduševljeni savršeno kremastim rižotom sa svinjskim fileom i suhim smokvama. Ovaj rižoto donosi savršen balans slatkih i slanih okusa, s nježnim komadima svinjskog filea i intenzivnim aromama suhih smokava.
Losos s pireom od graška i putanesco umak
Losos je uvijek dobar izbor, a u Spaghu ga poslužuju s kremastim pireom od graška i putanesco umakom. Ova kombinacija daje jelu svježinu i bogatstvo okusa koje će zadovoljiti i najzahtjevnija nepca.
Bulguroto s povrćem i tofuom
Za vegane i one koji preferiraju biljne opcije, Spago nudi ukusno vegansko jelo – bulguroto s povrćem i tofuom. Ova zdrava i hranjiva kombinacija bulgura, svježeg povrća i tofuom zadovoljit će vašu želju za nečim laganim, a opet punim okusa.
Osim ovih jela, u sezonskoj ponudi su i jela poput: Vitello tonnato, hobotnica in forno s povrćem i krumpirom te njoki punjeni sa sirom u umaku od bifteka, zelenog papra i konjaka.
Restoran Spagho još jednom je dokazao da se s njihovom sezonskom ponudom isplati doći i uživati u svakoj žlici i zalogaju.
Ne propustite priliku isprobati ova fantastična jela koja slave bogatstvo mediteranske kuhinje!