OD PETKA U RESTORANU ANTACK

GASTRO TEST Senzacija u srcu Rijeke! Okusi Italije u Antacku: Špageti iz koluta grana padano s tartufima, pancetom, kozicama…

Idi na originalni članak

Imali smo priliku medu prvima isprobati zanimljiv kulinarski koncept poznatog riječkog restorana Antack

Oglas

Restoran koji svoje vjerne goste neprestano iznenađuje zanimljivim, finim i kreativnim jelima i ovoga puta je oduševio novitetom u ponudi.

Prvi su Rijeci uveli zanimljiv kulinarski show – ispred vas se rade ukusni talijanski špageti u termički obrađenom kolutu Grann Padano sira starom 24 mjeseca.

Donijeli su nam okuse Italije direktno u centar Rijeke!

Kolut sira od 44 kilograma

Postupak izgleda ovako: kolut Grana Padano sira od 44 kilograma – koji je pred neki dan stigao iz Italije -se polako zagrijava da se počne ‘znojiti’.

Nakon toga kuhar polako počinje ‘guliti’ otopljeni sir a zatim u kolut ubacuje špagete. Sve se zajedno još nekoliko minuta miješa kako bi se svi okusi stopili i sjedinili.

Špageti koji se pripremaju ispred vas su obogaćeni posebnim okusom i kremastom teksturom, s posebnim okusima koje odaberete.

U ponudi imaju trenutno pet vrsti špageta:

  1. Grana padano
  2. S tartufima
  3. Della nonno sa pancetom
  4. S kozicama
  5. S rajčicama

Ljubitelji talijanske pašte će se oduševiti ovom ponudom i pronaći okuse u kojem će uživati!

Naša iskustva

Mi smo imali priliku probati tri vrste špageta:

Grana Padano špagete će voljeti ljubitelji sireva jer u ovom jelu famoznog okusa sira ne nedostaje! Za dodatnu teksturu, špageti se poliju maslinovim uljem.

This browser does not support the video element.

Druga na redu je bila Pašta s tartufima! Toliko okusa i mirisa a na vrhu naribani tartufi. Savršenstvo za ljubitelje ove delicije! Ukusna tartufata u kombinaciji s Grana Padanom i nariban crni tartuf – apsolutno savršenstvo!

This browser does not support the video element.

A kao ‘šećer’ na kraju, isprobali smo Paštu della nono s pancetom. Ona je nešto više suha, ali panceta savršeno prevladava – i mirisom i okusom. Malo papra i domaćeg maslinovog ulja i pred nama izvrsno jelo!

This browser does not support the video element.

Od petka 1. ožujka su jela uvrštena u ponudu!

Mi preporučujemo da isprobate ova jedinstvena jela, jer ovo nije samo izvrsno gastro iskustvo već puno više od toga. Rezervacije primaju na broj telefona 051 214 633.

Exit mobile version