ČAŠA PUNA ZDRAVLJA: Želite li uživati u jeseni bez kihanja, kašljanja i crvenog nosa?

Na našu sreću, priroda se osim za sebe, pobrine i za nas. U jesen nam servira vitaminsku bombu skrivenu u tamnoplavim grozdovima

Vinograd ste obrali, vino napravili i sada je vrijeme da uživate u grožđu. Među mnogim prednostima ovog voća je i ta da dulje od ostalog ostaje svježe, ukolko ga pravilno čuvate u hladnjaku.

Želite li očistiti svoje tijelo od tokisna predlažemo vam da jedan cijeli dan jedete samo grožđe, a dan prije toga malo laganije obroke.

No, da ne skrećemo s teme, mi vam danas donosimo jednostavan recept za hranjiv i vitaminima bogat smoohtie koji osim što odnosi prehladu, odnosi i suvišne kilograme jer potiče probavu. Prednost smoothieja je ta što će bledner ‘samljeti’ koštice grožđa i ‘sažvakati’ opne, umjesto da to čine vaši zubi. U košticama i opni se krije gotovo svo nutritivno bogatstvo grožđa.

Ovo je količina za tri čaše smoothieja:

2 grozda crnog grožđa
šaka badema
žličica sezamovih sjemenki
žličica gorkog kakaa
2 suhe smokve
jabuka ili kruška
čaša vode

Operite grožđe, bobice skinite s peteljke i stavite u blender. Dodajte bademe, sjemenke, kakao, smokve i voćku te miksajte na jajjačem stupnju kako bi se samljele sjemenke grožđa. Nako 45 sekundi (otprilike, ovisi o blenderu koji imate) dobit ćete glatku kremu koja je gusta kao tekući jogurt.

Okus smoothieja nama je fantastičan, a nadamo se da će se i vama svidjeti. Ukoliko imate samo grožđe, ne morate odustati od miksanja. I to smo porbali. Ubacite ga u blender, vodu ne morate dodavati i upogonite stroj – opet na najjače. Dobit ćete kremasti napitak, malo trpkijeg okusa.

U svakom slučaju, jesen je pravo vrijeme za uživanje u grožđu! Zobajte ga ili ispijajte u smoothieju, kako vam volja. Sigurni smo da će vam ojačati tijelo i duh pa ćete zdravi piti vino na svetog Martina.
Vijesti.hr

Iz naše mreže
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari