Donosimo 5 trikova za pripremu ukusnog povrća

Idi na originalni članak
Foto: Mateo Levak/RiPortal.hr

Kada bi nam, kao djeci, netko servirao tanjur obične kuhane brokule uglavnom bi odlučili kako će to uvijek biti namirnica koju najmanje volimo

Oglas

S vremenom počinjemo sami pripremati svoje obroke stoga pogledajte ovih 5 trikova pomoću kojih povrće može postati hrana koju doista želite jesti.

Prženje nije samo za krumpire

Svi volimo pomfrit ali ne možemo se složiti da je prženi krumpir najbolji način za unos hranjivih tvari. Umjesto pomfrita probajte peći ili pohati ostalo povrće. Možete pokušati s tikvicama, slatkim krumpirom ili avokadom.

Ne bacajte ostatke

Često bacamo dijelove povrća koje nećemo jesti, ali ono što ne znamo je da tako praktički bacamo okus. Sljedeći put sačuvajte listove celera, stabljike, ljuske od luka i ostali “otpad” i spremite ih u zamrzivač (možete ih sve zajedno ubaciti u plastičnu vrećicu). Kada se skupi dovoljno sastojaka možete napraviti vlastiti temeljac i tako dodati ekstra okus svojim jelima.

Pripremite namaz od povrća

Ako volite humus ili slične namaze možete izmiksati povrće koje vam je pri ruci i tako napraviti finu kremu za umakanje. Garantirano će biti ukusno i zdravo.

Jedite stabljike

Ako niste ljubitelj salata ili općenito velikih komada povrća jednostavno im promijenite teksturu. Najjednostavniji način je priprema krem juhe, koju po želji možete i dodatno začiniti.

Net.hr

Exit mobile version