GLOBALNI POKRET: Global Wellness Day prvi put u Hrvatskoj i to na Lošinju!

Uz ostale 83 zemlje svijeta Hrvatska će po prvi put sudjelovati u projektu Global Wellness Day

Globalni pokret posvećen zdravom načinu života, Global Wellness Day, ove će se godine po prvi put održati u Hrvatskoj i to na otoku vitalnosti Lošinju u organizaciji hotelske grupacije Lošinj Hotels&Villas.

Mladenka Nastovski-Mesarić, korporativna SPA direktorica hotelske grupacije LH&V- a odabrana je za prvu hrvatsku ambasadoricu projekta. Stoga će se u hotelima i vilama 11. lipnja kroz zanimljive radionice i programe obilježiti Global Wellness Day, posvećen abecedi zdravog života – vježbanju, uravnoteženoj prehrani i unutarnjem miru. Time će se Hrvatska pridružiti preostalim 83 zemlje svijeta koje će također obilježiti taj dan.

Ovogodišnji Global Wellness Day održava se pod znakovitom krilaticom One day can change your whole life, a što je u potpunosti u sinergiji s konceptom vitalnosti i aktivnog odmora kojeg razvijaju u hotelima i vilama LH&V-a. Naime, glavni cilj pokreta je odvojiti svega jedan dan od 365 dana u godini koji će se posvetiti zanemarenim zdravim navikama, a kako bismo se odmaknuli od svakodnevnog stresa te užurbanog načina života.

Tako pokret promiče sedam jednostavnih koraka: 1. šetati sat vremena, 2. piti više vode, 3. ne koristiti plastične boce, 4. jesti organsku hranu, 5. učiniti dobro djelo, 6. imati obiteljske večere, 7. ići na spavanje u 22 sata.

„Iznimno smo ponosni što će se prvi Global Wellness Day održati upravo na otoku Lošinju koji je poznat kao vitality destinacija. Vrijednosti koje zagovara Global Wellness Day, vrijednosti su koje su usvojene i u našim hotelima i vilama, a to najbolje pokazujemo kroz razvijanje wellness i health ponude gdje je naglasak na revitalizaciji tijela i duha te unaprjeđenju unutarnjeg zdravlja svakog našeg gosta.“, istaknula je Mladenka Nastovski-Mesarić, korporativna SPA direktorica LH&V-a i hrvatska ambasadorica GWD-a.

Global Wellness Day 2

Svi zainteresirani građani i posjetitelji Lošinj Hotels&Villas moći će se priključiti programu u sklopu kojeg će se održati različite besplatne radionice na nekoliko različitih lokacija u Malom i Velom Lošinju – u Vitality Hotelu Punta, Wellness Hotelu Aurora & Family Hotelu Vespera te hotelu Bellevue i Boutique hotelu Alhambra, a u kojima će djelatnici hotela pružiti kratke masaže svim gostima hotela te posjetiteljima i građanima Lošinja.

Krajnji cilj pokreta Global Wellness Day je usvajanje sitnih zdravih navika koje ne iziskuju puno vremena, a znatno unaprjeđuju kvalitetu življenja, što je i osnovna filozofija cijelog pokreta, koje su zastupljene i u viziji razvoja zdravog odmora u sklopu cijele grupacije Lošinj Hotels&Villas.

Upravo zato svake godine projektu se priključuju nove zemlje sudionice, pa je tako prošle godine Global Wellness Day obilježilo ukupno 74 zemlje, a ove godine uključujući Hrvatsku, dan će obilježiti čak 83 zemlje diljem svijeta.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari