'VEČERA ZA 5'

Goranski tjedan ‘Večere za 5’: Dora dobila 37 bodova – i to za vegetarijansku večeru. ‘Nedostajalo mi je meso…’

Odgajateljica Dora Andlar ugostila je protukandidate prvog dana goranskog tjedna ‘Večere za 5’

Za svoju večeru dobila je 37 bodova.

“Mislim da je večera bila jednostavna i dobra”, komentirala je Ljubica i dala osam bodova. “Sve je bilo odlično, počevši od predjela, glavnog jela do deserta”, dodala je Tatjana i objasnila svoju desetku.

Deset bodova dobila je Dora i od svoje prijateljice Alme: ‘Bilo je sve super, odlično, domaćica je bila baš onakva kakva je i inače”. Tamara je, pak, Dori dala devet bodova. “Uzimam u obzir što je prva, no nedostajalo mi je meso, ovo je bila vegetarijanska večera”, zaključila je Tamara.

Dora je pripravu svoje večere započela desertom – jer je najkompleksniji.

‘Ni oro, ni kopo’ naziv je slastice koju je Dora odlučila ekipi poslužiti za kraj. “Neka krema od sira s borovnicama”, ocijenila je Tamara o desertima. Desert je domaćici bio kompleksan jer ih, kaže, jako rijetko radi.

Nakon priprave deserta, Dora se bacila na predjelo – ‘Juhu od dabrovog repa’. Pretpostavke kandidatkinja su bile točne – domaćica im je poslužila gustu juhu od bundeve, a za glavno jelo Dora je poslužila ‘Korov u emulziji od koprive’. U prijevodu, odgajateljica je poslužila gulaš od gljiva i spravila cijelu večeru bez mesa.

Domaćica je uskoro pripravu večere privela kraju, a dame su se ukrcale u poznati kombi te krenule put njezinog doma. Usput smo doznali i da se umirovljenica Ljubica i poduzetnica Tamara znaju otprije, baš kao i Alma i domaćica Dora.

Uskoro je Dora dočekala kandidatkinje u svom domu. “Bila je ukočena, ali to je prvi dan, ona će se pokazati onakva kakva je”, ocijenila je Alma doček svoje prijateljice. “Rakijica je bila domaća, brodmoravičkog koliko sam zapamtila, bila je baš fina, jaka, dobra, sve dobro”, pohvalila je Tamara, pak, aperitiv.

Uslijedilo je predjelo – ‘Juha od dabrovog repa’. Juha od domaće buče ekipi se svidjela, no Ljubici je bila jednostavna. “Jako je lijepo izgledalo”, ocijenila je, pak, Tatjana. “Bundevu ne volim, ali ova juha je bila stvarno ukusna i fina”, zaključila je Tamara.

Uskoro je Dora poslužila i glavno jelo – ‘Korov u emulziji od koprive’. “Palenta s umakom od gljiva je jako lijepo izgledala, lijepo dekorirana”, komentirala je Tatjana, no Ljubici je dekoracija bila preskromna. “Baš mi je odgovaralo što nije bilo mesa”, komentirala je mesarka Alma. Ljubica je uživala u dobrom raspoloženju, no glavno jelo joj je bilo prejednostavno. “Umak je bio u redu, bilo je u redu”, zaključila je. “Bilo je ukusno i fino”, zaključila je Tamara.

Za kraj – ekipi je stigao i desert ‘Ni oro ni kopo’. “Očekivala sam više od šalice”, jasna je bila Ljubica. “Desert je bio fin i kremast, što se tiče žitarica, bile su fine, nisu bile premekane, a voće je bilo svježe”, dodala je Tamara.

Dora je za kraj večere ekipi udijelila poklone, a onda je uslijedilo i iznenađenje – ples pod maskama. “Iznenađenje je bilo neobično i drugačije, fora”, zaključila je Alma lijepim riječima večeru kod svoje prijateljice.

Nove epizode ‘Večere za 5’ gledajte na RTL-u i platformi Voyo – 24 sata prije prikazivanja na televiziji!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari