Ekonomistica i iznajmljivačica Tatjana Boljunčić ugostila je dame četvrtog dana goranskog tjedna ‘Večere za 5’
Na svom imanju u naselju Lučice u okolici Delnica dočekala je dame, a za svoju večeru dobila je 37 bodova.
Alma i Dora udijelile su joj 10 bodova, a Tamara je dala tek devet bodova. “Dodala sam plus jer je bila bolja od ove dvije prijašnje večere”, objasnila je. Ljubica je, pak, Tatjani dala najmanji broj bodova – osam! “Bilo je u redu, pomalo jednostavno, ali bila je dobra”, zaključila je.
![](https://d3khoh4ekfpdcq.cloudfront.net/wp-content/uploads/2024/02/Tatjana-prilikom-priprave-vecere.jpg)
Pripravu večere Tatjana je započela glavnim jelom – veprom s njokima. ‘Smeđe i bijelo’ protukandidatkinje je asociralo na divljač.
“Bog te pita, jelen, srnetina, veprovina, a bijelo je umak, podrazumijeva se”, objasnila je Ljubica. Bijelo se, u ovom slučaju, ipak odnosilo na njoke.
Uslijedila je priprava predjela nazvanog ‘Žuto na zelenom’. “Sigurno je palenta u igri”, procijenila je Alma i bila je u pravu. Palenta s rikulom, uz kobasicu od medvjeda bila je Tatjanin izbor za predjelo.
![](https://d3khoh4ekfpdcq.cloudfront.net/wp-content/uploads/2024/02/bodovi-3.jpg)
Za kraj – domaćica se prihvatila deserta kojeg je nazvala ‘Žuto na smeđem’. “Valjda jabuke i cimet”, pretpostavila je Dora o desertu. I bila je u pravu – Tatjana je odlučila poslužiti desert koji je izmislila – palačinke s pireom i pohanim jabukama.
Svoje gošće Tatjana je dočekala uz prigodne aperitive – istarsku rakiju i liker od ribizla kojeg je radila sama.
![](https://d3khoh4ekfpdcq.cloudfront.net/wp-content/uploads/2024/02/aperitiv-3.jpg)
“Baš se potrudila da nas lijepo pozdravi, imala je prekrasan ambijent, osjećale smo se jako ugodno”, komentirala je Dora. “Aperitiv je bila rakijica istarska, bila je savršena”, dodala je Dora, a složila se i Tamara.
Kandidatkinje su ubrzo sjele za večeru gdje ih je dočekalo predjelo – ‘Žuto na zelenom’.
![](https://d3khoh4ekfpdcq.cloudfront.net/wp-content/uploads/2024/02/predjelo-3.jpg)
“Izgledalo je primamljivo, jako lijepo dekorirano”, komentirala je izgled predjela Tamara. “Kobasice su bile bolje nego palenta, sve u svemu dobro je bilo”, dodala je. Alma je palentu pohvalila, a složila se i Ljubica.
Stiglo je potom glavno jelo – gulaš od vepra s njokima.
![](https://d3khoh4ekfpdcq.cloudfront.net/wp-content/uploads/2024/02/glavno-jelo-3.jpg)
“Izgled je bio seljački”, komentirala je Alma. Dora se, pak, orijentirala na okus – ‘ne mogu naći zamjerku, bilo je fenomenalno i lijepo se sjedinilo’. “Okus mi je bio ok, no gulaš mi je bio previše jušan. Njoki su bili premekani”, objasnila je Tamara.
Desert je stigao za kraj – i to kao Tatjanino izmišljeno jelo.
![](https://d3khoh4ekfpdcq.cloudfront.net/wp-content/uploads/2024/02/desert-3.jpg)
“Oblici su bili zanimljivi, primamio me”, otkrila je Dora. “Malo zasitno i slatkasto, ali dobro”, objasnila je Ljubica. “Nisam ljubiteljica cimeta, ali opet je bilo fino”, dodala je Alma. “Nije mi bilo fino”, zaključila je Tamara o desertu.
Djevojkama je za kraj poklonila i prigodne poklone – ručno rađene termosice, a potom je ekipi kao iznenađenje zapjevala vokalna skupina VitaNeo iz Ravne Gore. “Atmosfera je bila odlična”, zaključila je Alma na kraju Tatjanine večere.
![](https://d3khoh4ekfpdcq.cloudfront.net/wp-content/uploads/2024/02/iznenadenje-3.jpg)
Nove epizode ‘Večere za 5’ gledajte na RTL-u i platformi Voyo – 24 sata prije prikazivanja na televiziji!