Halubajski karneval kreće 17. siječnja, evo cjelokupnog programa!

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Ovogodišnja pusna događanja počinju 17. siječnja u 18.00 sati tradicionalnom proslavom Antonje kada će Viškovom zavladati maškare

Da je njegovanje tradicije Pusta i Halubajskog karnevala neizostavan dio Općine Viškovo, potvrđuje i ovogodišnji Pust 2019!

Ovogodišnja pusna događanja počinju 17. siječnja u 18.00 sati tradicionalnom proslavom Antonje kada će Viškovom zavladati maškare kojima će se na Bregu predati općinski ključ i kada će se objesiti pust. Za ugodnu atmosferu i pregršt zabave pobrinut će se članovi Marinićeve muzike.

Ljubitelje maškara razveselit će i 10. Rally maškaraneh oktanac Halubje – Liburnija 2019. koji ove godine starta 19. siječnja u 10.00 sati s Milihova.

Noćni 20. Halubajski karneval

Istog dana u 15.00 sati započet će okupljanje karnevalskih grupa za jubilarni 20. Halubajski karneval koji će ove godine, po prvi puta, zavladati Viškovom i kada padne noć! Luda noćna maškarana karnevalska povorka krenut će u 17.00 sati s benzinske postaje Filtom i kretat će se sve do šatora na parkiralištu Milihovo gdje će se zabava nastaviti uz odlične Grooverse i Auswinkel muzikante. Vidimo se na noćnom, jubilarnom 20. Halubajskom karnevalu!

15. Smotra mićeh zvončari

20. siječnja uslijedit će 15. Smotra mićeh zvončari pul Marčeji kod stare škole u Marčeljima u 11. 00 sati, a na kojoj se očekuje desetak zvončarskih grupa.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Ne smije se propustiti niti 17. Ženski maškarani boćarski turnir koji će biti održan 25. siječnja u Boćariji Marinići u 18.00 sati.

 

Natjecateljskom duhu Pusta 2019. pridonijet će i Pikado klub Nevera u Marinićima koji 2. veljače u 17.00 sati priprema turnir u pikadu.

Humanitarna akcija „Velo maškarano srce“

No, tu pusnim događanjima nije kraj. U Caffe baru Parabela, 9. veljače u 16.00 sati održati će se humanitarna akcija sakupljanja hrane za potrebite „Velo maškarano srce“, a kasnije, od 20.00 sati održat će se već poznato maškarano druženje „Ča te ja poznan?!?“ kada se bira najbolja maškara. Zato se potrudite i obucite svoju najbolju masku jer vam možda donese neku od bogatih nagrada.

Izložba dječjih radova „Maškare va mojen oke“

Pust naravno neće zaboraviti ni one najmlađe! 18. veljače u 19 sati održat će se izložba dječjih radova „Maškare va mojen oke“ u Narodnoj knjižnici i čitaonici Halubajska zora u Marinićima. Dođite i razgledajte izložbu malih umjetnika.

Šušura i veselja definitivno neće nedostajati na ovogodišnjem Pustu jer će obilje dobre glazbe donijeti i članovi Limene glazbe Marinići na tradicionalnom pusnom koncertu u petak 22. veljače s početkom u 20 sati, u Domu Marinići.

Halubajski zvončari

Tradiciju nastavljaju i Halubajski zvončari koji će na pusnu nedjelju 3. ožujka krenuti s trodnevnim obahajanjem selima Kastavštine i pružiti tako fantastičan doživljaj mještanima i posjetiteljima.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Sve završava 5. ožujka paljenjem pusta na Brege gdje će biti održano i izvlačenje Vele zvončarske tombule koja i ove godine, zahvaljujući brojnim sponzorima, nosi vrijedne nagrade.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari