HVALEVRIJEDNA DONACIJA! Kolica za košarku uručena igraču Košarkaškog kluba Kostrena

Natjecatelj Košarkaškog kluba Kostrena Ivan Milinović dobio je nova kolica za košarku koja mu je putem Sportske zajednice Općine Kostrena osigurala INA

Primopredaja kolica za košarku održala se na pokaznom treningu košarke u kolicima u Sportskoj dvorani Kostrena, u prisutnosti predstavnika INA-e, Općine Kostrena, Sportske zajednice te trenera i igrača KK Kostrena.

„Prepoznali smo potrebu Sportske zajednice Općine Kostrena i Košarkaškog kluba Kostrena, kao i vrijednu inicijativu koja doprinosi kvaliteti života osoba s invaliditetom na uistinu izniman način – njegovanje sportskog duha i sudjelovanje u atraktivnom ekipnom sportu pomažu integraciji u društvo i čast nam je što smo mogli pomoći u nabavci posebnih kolica za Ivana i promociji sporta. Ivanu i klubu želimo puno dobrih partija pod koševima, a INA će i dalje davati sve od sebe kako bi bila dobar partner koji pruža podršku raznim područjima života lokalne zajednice u kojoj djeluje“, istaknuo je direktor Rafinerije nafte Rijeka Erkki Ranta.

Ivan Milinović verificirani je natjecatelj u KK Kostrena. Nova kolica u potpunosti su prilagođena njemu. Izrada sportskih kolica podrazumijeva visok stupanj individualizacije i svaka kolica se posebno prilagođavaju pojedinom natjecatelju radi čega je i njihova cijena znatno više u odnosu na obična kolica.

Na inicijativu nekolicine članova Košarkaškog kluba Kostrena, posebice tajnika kluba Siniše Kuharića, prije godinu dana pokrenuta je škola košarke u kolicima. Tako je KK Kostrena postao jedini klub u našoj i nama susjednim županijama, u kojem se igra košarka u kolicima, jedan od najatraktivnijih ekipnih sportova za osobe s invaliditetom.

Osim bavljenja sportom, dodatni cilj ove aktivnosti je pružanje novih sadržaja osobama s invaliditetom i njihova što bolja integracija u društvo. Nabavka kolica i ostale opreme predstavlja prevelik trošak za klub i natjecatelje, zato je iznimno važno senzibilizirati javnost i motivirati donatore koji će prepoznati vrijednost ove inicijative, kao što je to uz pomoć Sportske zajednice Općine Kostrena prepoznala INA.

„Ovakve aktivnosti nas posebno raduju. Sportska zajednica Općine Kostrena usmjerena je na razvoj lokalnog sporta u svim njegovim oblicima i trudit ćemo se biti učinkovita potpora aktivnostima sportskih udruga koje djeluju u Kostreni“, rekao je Hrvoje Franić, tajnik Sportske zajednice.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views