JADRANSKI SUSRETI: I dvije ekipe iz naše županije u velikom finalu City Gamesa!

Foto: Marin Cuk Vurnek EVENTography

Velika završnica City Games natjecanja i ove godine u Viru

Velika završnica devete sezone popularnih ljetnih igara i ove godine stiže u Vir! Nakon osam uspješnih sezona, 300 događaja i gotovo milion prijeđenih kilometara, igre svoju devetu sezonu završavaju kao punokrvni međunarodni projekt.

O popularnosti igara dovoljno govori podatak o 30 različitih lokacija u više zemalja te brojka od čak 150 prijavljenih ekipa. City Games turneju će na sportskim terenima uživo pratiti čak 50 tisuća gledatelja. Podsjetimo se, City Games je prošle godine, putem čak 9 televizijskih postaja, na malim ekranima pogledalo 10 miliona gledatelja.

Nakon kvalifikacija održanih diljem Hrvatske, najbolje ekipe stižu u Vir po naslov prvaka Hrvatske. Hrvatsko finale ovog sportsko-zabavnog spektakla, inačica nadaleko poznatih Igara bez granica, održati će se 31. Kolovoza na Velikom mulu u centru Vira sa početkom u 19:30 sati. Organizatori finalnog natjecanja su Općina Vir, Vir turizam d.o.o. i agencije Adria events.

U Viru će svoje snage odmjeriti šest najboljih timova u Hrvatskoj koji dolaze iz Ploča, Šibenika, Krka, Malog Lošinja, Komolca i Vira. Ekipe će se nadmetati u modernim inačicama tradicionalnih City Games igara kao što su leteći vaterpolo, morska košarka, spašavanje turistkinje, utrka bačvi, vino i veslo.

“Pobjednička ekipa u Hrvatskoj, osim titule prvaka, osvaja skijaški vikend na Mariborskom Pohorju. Pored toga ostvaruje i pravo nastupa na velikom međunarodnom finalu 2020. godine u Luksemburgu. Cilj potpuno novog formata natjecanja je širenje na cijelu Europu, čime će se projekt City Games po popularnosti moći usporediti sa nekada popularnim Igrama bez granica. U Luksemburgu će Hrvatska biti jedna od 16 europskih ekipa koje će se natjecati za naslov prvaka.” objasnio je inicijator i direktor projekta Miroslav Krzyk.

“Pozivamo ljubitelje dobre zabave da dođu u Vir, uživaju u manifestaciji i podrže svoje fa-vorite u borbi za zlato. Dođite, navijajte za svoju ekipu i tako im pomognite na putu do pob-jede!” zaključuje Krzyk.

Za više informacija možete posjetiti službenu stranicu www.city-games.com , a igre možete da pratite i putem Facebooka i Instagrama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari